1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Dönmez: 49 işletmeye 96,9 milyon TL kömür destek ödemesi yaptık

Dönmez: 49 işletmeye 96,9 milyon TL kömür destek ödemesi yaptık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Çayırhan’da yürütülen Kömür Gazlaştırma ve Hidrojen Üretimi Ar-Ge'siyle temiz kömür teknolojilerinin geliştirilmesi adına önemli bir adım atıldığını söyledi.

Dönmez: 49 işletmeye 96,9 milyon TL kömür destek ödemesi yaptık

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, işletmelerin artan kömür fiyatlarından az etkilenmeleri için 3 ayda 49 işletmeye 96,9 milyon TL destek ödemesi yaptıklarını açıkladı.

AK Parti Nallıhan İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez,  yaşanan küresel istikrarsızlık nedeniyle kömür fiyatlarının olumsuz etkilendiğine dikkati çekerek, "İşletmelerimizin en az etkilenmesi için bu yılın ilk 3 ayında 96 milyon 863 bin lira destek ödemesi yaptık. Bu ödemelerden yaklaşık 10 bin madencimizi istihdam eden 49 işletme yararlanıyor." ifadelerini kullandı.

ÇAYIRHAN TERMİK ANKARA’NIN ELEKTRİĞİNİN %11’İNİ KARŞILIYOR

620 megavat kurulu güce sahip Çayırhan Termik Santrali’ne de değinen Dönmez, santralin yerli kömür santralleri içinde 6. en büyük santral olduğunu ve burada toplam 2 bin 304 kişinin çalıştığını kaydetti.

Çayırhan Termik Santrali'nde üretilen elektriğin Ankara'nın toplam elektrik tüketiminin yüzde 11,1'ini karşıladığını belirten Dönmez, Çayırhan'da çalışan madencilerin hak ve hukukunu korumaya devam edeceklerini söyledi.

TEMİZ KÖMÜR TEKNOLOJİSİ GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Çayırhan’da yürütülen Kömür Gazlaştırma ve Hidrojen Üretimi Ar-Ge'siyle temiz kömür teknolojilerinin geliştirilmesi adına önemli bir adım atıldığını vurgulayan Bakan Dönmez, "Orta Doğu Teknik Üniversitesi ile iş birliği yaparak 10 megavat Termal Isı Girdili Kömür Gazlaştırma Tesisi yapımı için proje çalışmalarına başladık. Tesis dört farklı aşamadan oluşacak. Şu an projeyi yürüten hocamız karbon yakalama teknolojileri konusunda araştırma yapmak ve piyasa araştırmalarında bulunmak üzere Norveç’te çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah burada da gelişmeler yaşandıkça kamuoyu ile paylaşacağız." diye konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler