1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dönmez: Afşin-Elbistan A Termik Santrali devir çalışmaları sürüyor

Dönmez: Afşin-Elbistan A Termik Santrali devir çalışmaları sürüyor

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Afşin-Elbistan A Termik Santrali’nin rehabilitasyonu, yeni ünitelerin yapımı ve işletilmesi...

Dönmez: Afşin-Elbistan A Termik Santrali devir çalışmaları sürüyor

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Afşin-Elbistan A Termik Santrali’nin rehabilitasyonu, yeni ünitelerin yapımı ve işletilmesi için işletme hakkının devri kapsamında İmtiyaz Sözleşmesi’nin imzalandığını ve Bakanlığın devir çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Afşin-Elbistan A Termik Santrali ve Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) Kömür İşletmesi’nin Çelikler Holding’e devriyle ilgili belirsizliklerin giderilmesi amacıyla geçtiğimiz günlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi vermişti. Bakan Dönmez, soru önergesine verdiği yanıtta, “Afşin-Elbistan A Termik Santrali’nin rehabilitasyonu, yeni ünitelerin yapımı ve işletilmesi için işletme hakkının devri kapsamında ‘İmtiyaz Sözleşmesi’ imzalanmış olup Bakanlığımızca devir çalışmaları sürdürülmektedir” dedi.

İŞÇİLER GELECEKLERİNE KARAR VERECEKLER

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, her iki işletmede çalışan kamu işçisi ile taşeron işçilerin durumunun ne olacağına ilişkin olarak soruya da, “Söz konusu İmtiyaz Sözleşmesi çerçevesinde Afşin-Elbistan A Termik Santrali ve bu santrale kömür sağlayan Afşin-Elbistan Linyitleri İşletme Müdürlüklerinde çalışmakta olan 4857 sayılı İş Kanununa tabi daimi işçi personel, isteğine bağlı olarak şirkete devredilecek veya Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nde (EÜAŞ) istihdam edilecektir. 399 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve 657 sayılı yasaya tabi personelin devri yapılmayacaktır” şeklinde yanıtladı.

Afşin-Elbistan A Termik Santrali ve Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) Kömür İşletmesi’nin 20 yıllığına Çelikler Holding'e devri için protokol geçtiğimiz günlerde imzalanmıştı. 

AFŞİN-ELBİSTAN A TERMİK SANTRALİ’NİN DEVRİNDE İMZALAR ATILDI

Önceki ve Sonraki Haberler