1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Dönmez: Akdeniz’deki haklarımızı sonuna kadar kullanacağız

Dönmez: Akdeniz’deki haklarımızı sonuna kadar kullanacağız

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Barbaros Hayreddin Paşa Sismik Araştırma Gemisi'nin Akdeniz'deki görevlerine devam edeceğini...

Dönmez: Akdeniz’deki haklarımızı sonuna kadar kullanacağız

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Barbaros Hayreddin Paşa Sismik Araştırma Gemisi'nin Akdeniz'deki görevlerine devam edeceğini ve bölgedeki hakların sonuna kadar kullanılacağını söyledi.

Kıbrıs Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami ile Barbaros Hayreddin Paşa Sismik Araştırma Gemisi'nin dün Yunanistan Deniz Kuvvetleri tarafından taciz edilmeye çalışılması ve söz konusu girişimin gemiye refakat eden Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı unsurlar tarafındandan yapılan manevralarla engellenmesine ilişkin bir basın toplantısı gerçekleştiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin yaptığı tek taraflı eylemleri kabul edilebilir bulmuyoruz. Hakça bir paylaşım olmadan masaya oturup doğal kaynakların paylaşılması konusunda bir mutabakat sağlamadan bunları kabul etmediğimizi beyan etmiştik. Bu hakkı da sonuna kadar kullanacak" dedi.

TPAO'nun araştırma gemisinin Bakanlığın kendisine vermiş olduğu arama ruhsatı kapsamında işlemlerine devam ettiğini kaydeden Dönmez, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile önceden beri birçok işbirliği yapıldığını ve adanın arz güvenliğine ilişkin ortak projelerin hızla ilerlediğini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler