1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dönmez: Belediyeler kendi elektrik tedarik şirketini kurabilir

Dönmez: Belediyeler kendi elektrik tedarik şirketini kurabilir

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, belediyelerin bundan sonra EPDK'den elektrik tedarik lisansı alarak toptan elektrik piyasasında faaliyet gösterebileceklerini açıkladı. 

Dönmez: Belediyeler kendi elektrik tedarik şirketini kurabilir

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Fatih Dönmez, belediyelerin bundan sonra EPDK'den elektrik tedarik lisansı alarak toptan elektrik piyasasında faaliyet gösterebileceklerini ve başta kendi kurumlarının ihtiyacı olmak üzere elektrik tedarik edebileceklerini açıkladı. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Belediyelerde Yenilenebilir ve Akıllı Enerji Uygulamaları Toplantısı’nda değerlendirmelerde bulundu. Yerel yönetimlerin ihtiyaç duyduğu elektrik enerjisinin büyüklüğüne göre küçük çaplı da olsa kendi elektrik tedarik şirketini kurabileceklerini belirten Dönmez, “Belediyelerimiz, EPDK’den elektrik tedarik lisansı almak suretiyle, bundan sonra toptan elektrik piyasasında faaliyet gösterebilir, kendi kurumlarının ihtiyaçları başta olmak üzere elektrik tedarik edebilir. Bu lisanslar Türkiye genelinde olduğu için buradan farklı bir ticaret merkezi imkanı da oluşturabilirsiniz” ifadesini kullandı. 

Dönmez, belediyelerin serbest tüketici haklarını kullanarak istedikleri tedarik şirketinden Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) yayınladığı düzenlemeye tabii tarifelerin de altında fiyatla elektrik temin edebileceklerini de kaydetti. 

Önceki ve Sonraki Haberler