1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dönmez: EBRD ile AB hibe katkılı kredi programları geliştireceğiz 

Dönmez: EBRD ile AB hibe katkılı kredi programları geliştireceğiz 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, EBRD ile iş birliği içinde AB hibesi katkılı kredi programları geliştirilmesini planladıklarını söyledi.

Dönmez: EBRD ile AB hibe katkılı kredi programları geliştireceğiz 

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, EBRD ile iş birliği içinde AB hibesi katkılı kredi programları geliştirilmesini planladıklarını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in video konferans yöntemiyle Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso ve heyetiyle görüştü. Türkiye’nin kurucu üye olduğu EBRD’nin Türkiye enerji sektöründeki öneminin artacağını belirten Dönmez, EBRD ile iş birliği içinde AB hibesi katkılı kredi programları geliştirilmesini planladıklarını söyledi.

"EBRD’NİN FİNANSMAN DESTEĞİNİN ROLÜ ÖNEMLİ"

“Enerji sektöründe EBRD ile ilişkilerimizin geliştiğini görmek bizi memnun edecektir” diyen Dönmez, bilhassa hidrojen, karbon yakalama ve temiz yanma, enerji depolama ve dijital alt yapıların geliştirilmesinde EBRD'nin finansman desteğinin rolünü önemli gördüklerini kaydetti.

Dönmez, “EBRD ile işbirliğimiz kesintisiz sürüyor. EBRD, 4300 MW’lık yenilenebilir enerji kapasitesinin hayata geçirilmesine katkı sağladı” ifadesini kullandı. 

Dönmez, EBRD'nin 2009'dan bu yana Türkiye'de özel sektör ağırlıklı olmak üzere toplam 13 milyar euronun üzerinde yatırıma destek vermesinden memnuniyet duyduklarını da sözlerine ekledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler