1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dönmez: Elektrik abonesi kimlik değiştirecek

Dönmez: Elektrik abonesi kimlik değiştirecek

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Fatih Dönmez, geleneksel elektrik abonelerini, kendi elektriğini üreten, tüketen ve satan abonelere dönüştürmek istediklerini...

Dönmez: Elektrik abonesi kimlik değiştirecek

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Fatih Dönmez, geleneksel elektrik abonelerini, kendi elektriğini üreten, tüketen ve satan abonelere dönüştürmek istediklerini söyledi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Daily Sabah’tan Nur Özkan Erbay’a yaptığı açıklamada enerji verimliliğini ve tasarrufunu sağlamak için titizlikle çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Enerji verimliliği uygulamalarına ilişkin yapılan yeni düzenlemeyle tüketicilerin kendi elektriklerini üretebilmesini önünü açtıklarını belirten Dönmez, “Bir sürü bürokrasi vardı. Onları kaldırdık. Alınan harç, vergi ve diğer masrafları da kaldırdık. Çatı/cephe güneş enerjisi uygulamalarıyla tüketicilerin ürettikleri elektriğin bir kısmını satmalarına imkân sağladık. Bütün amacımız geleneksel elektrik abonelerinin kimlik değiştirerek kendi enerjisini üreten-tüketen-satan abonelere dönüşmesini sağlamak. Tüketicilerin enerji üretimi ve verimlilik konularında daha aktif bir rol üstlenmeleri için gerekli her türlü kolaylığı sağlıyoruz” diye konuştu.

VERİMLİLİĞE 5 YILDA 11 MİLYAR DOLAR

Enerji Bakanı Dönmez ayrıca, 2023 yılına kadar enerji verimliliği alanında 10,9 milyar dolar yatırım gerçekleştirileceğini söyledi. Dönmez 2033 yılına gelindiğinde verimlilikten sağlanacak tasarruf miktarının, yatırım bedelinin 2,7 katı karşılığına, yani 30,2 milyar dolar seviyesine ulaşacağını vurguladı. 

Önceki ve Sonraki Haberler