1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dönmez: Elektrik üretiminde özel sektörün payı yüzde 80

Dönmez: Elektrik üretiminde özel sektörün payı yüzde 80

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik enerjisi üretiminde 2002 yılında %40 olan özel sektörün payının %80 seviyesine geldiğini söyledi.

Dönmez: Elektrik üretiminde özel sektörün payı yüzde 80

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik enerjisi üretiminde 2002 yılında %40 olan özel sektörün payının %80 seviyesine geldiğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu sunumunda enerji sektöründe yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Enerji piyasalarının, mali açıdan güçlü, serbestleşmiş, rekabete dayalı, istikrarlı ve şeffaf bir şekilde tesis edilmesi gerektiğine dikkat çeken Dönmez, “Enerji ve tabii kaynaklar sektöründe girişimcilerin, yatırımlarını daha kolay ve daha hızlı yapılabilmeleri için öngörülebilir piyasaların oluşturulması hedefleri çerçevesinde gerekli altyapılar oluşturulmuş, kuruluşlar yeniden yapılandırılmış ve serbestleşmeye yönelik kuralların uygulanmasına devam edilmiştir. Son dönemde gerçekleştirdiğimiz reformlar sonucunda enerji sektöründe cari fiyatlarla 100 milyar doların üzerinde yatırım gerçekleştirilmiş, 2002 yılında elektrik enerjisi üretiminde %40 olan özel sektörün payı %80 seviyesine gelmiştir” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler