1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dönmez: Elektrikte temel sorun maliyetlerdeki artış

Dönmez: Elektrikte temel sorun maliyetlerdeki artış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik elektrik dağıtım şirketlerinin kriz yönetim planlarını masaya yatırdıklarını ve uyarılarda bulunduklarını açıkladı.

Dönmez: Elektrikte temel sorun maliyetlerdeki artış

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin elektrik üretiminde ithal kaynaklara bağımlılığının yüzde 50 olduğunu belirterek, fiyatlardaki artışta temel sorunun maliyet artışları olduğunu kaydetti.

Ankara'da 21 elektrik dağıtım bölgesinin yöneticileri ile gerçekleştirdiği toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik dağıtım şirketlerinin kriz yönetim planlarını birlikte ele alarak masaya yatırdıklarını ifade etti. Her bir dağıtım şirketiyle ayrı ayrı değerlendirme yapıp uyarılarda bulunduklarını kaydeden Dönmez, yapılması gerekenleri detaylı bir şekilde paylaştıklarını belirtti. Dönmez, “Güçlü ve zayıf olduğumuz noktaları, fırsatları ve tehditleri de yine bu toplantıda birlikte değerlendirdik” dedi. 

ENERJİ FİYATLARI KÜRESEL BİR SORUN HALİNE GELDİ

Konuşmasında dünyada ciddi bir enerji darboğazı yaşandığına dikkat çeken Dönmez, enerji fiyatlarının küresel bir sorun haline geldiğini ifade etti. Elektrik üretiminde ithal kaynaklara bağımlılığının yüzde 50 olduğunu kaydeden Dönmez, temel sorunun elektrik üretim maliyetleri olduğunu söyledi. 

Vatandaşları bu maliyet artışlarından korumak amacıyla hükümetin dar gelirli vatandaşlar için son 3 yılda 2,1 milyon haneye toplamda 6,4 milyar liralık destek sağlandığını ifade etti. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler