1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dönmez: Enerji dönüşümünde Türkiye’nin ‘mış’ gibi yapma lüksü yok

Dönmez: Enerji dönüşümünde Türkiye’nin ‘mış’ gibi yapma lüksü yok

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin Temiz enerji devrimini yapabilecek güçte olduuğunu belirterek, “Enerji dönüşümünde Türkiye’nin ‘mış’ gibi yapma lüksü yok” dedi.

Dönmez: Enerji dönüşümünde Türkiye’nin ‘mış’ gibi yapma lüksü yok

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin Temiz enerji devrimini yapabilecek güçte olduuğunu belirterek, “Enerji dönüşümünde Türkiye’nin ‘mış’ gibi yapma lüksü yok” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez 11. Türkiye Enerji Zirvesi’nde yaptığı açılış konuşmasında, Türkiye’nin önünde yeni bir yol haritası olduğunu kaydederek, “Paris İklim Anlaşması’yla birlikte enerji sektörümüz bir dönüşüm içerisine girecek. Bu güne kadar Avrupa Birliği raporlarında da yansıyan pek çok adım attık. Enerji dönüşümünde Türkiye’nin ‘mış’ gibi yapma lüksü yok” dedi. 

“ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ İLE ELEKTRİK DÖNÜŞÜMÜ KARIŞTIRILIYOR”

Bir çok kişinin enerji dönüşümü ile elektrik dönüşümünü karıştırdığına dikkat çeken Dönmez, “Enerji dönüşümünde eskisi gibi tüketimler olacak mı? Tüketimin dönüşmediği yerde enerji dönüşümü olmaz. Bakanlık olarak planlarımızı yaptık. Temiz enerji devrimini yapabilecek güçteyiz. Düşük maliyetli yenilenebilir enerji ve enerji verimliliğinin yaygınlaşması yeşil dönüşümün kilit anahtarlarından biri olacak. Türkiye son dönemde inanılmaz bir verimlilik atılımı yaptı. Enerji verimliliğinde son üç yılda 1,11 milyar dolarlık bir tasarruf elde ettik” ifadesini kullandı.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler