1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Dönmez: Gaz ticareti platformu 2017'ye hazır

Dönmez: Gaz ticareti platformu 2017'ye hazır

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, doğalgazda hareketli bir döneme girildiğini belirterek “doğalgaz ticaret...

Dönmez: Gaz ticareti platformu 2017'ye hazır

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, doğalgazda hareketli bir döneme girildiğini belirterek “doğalgaz ticaret platformu 2017’de hazır olacak” dedi. 

9. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı EIF 2016’nın açılışında konuşan Fatih Dönmez, Türkiye’nin daha hızlı büyümesi için birkaç hususa dikkat etmesi gerektiğini belirtti. Dönmez, “Tüketim kadar üretebiliyor olmalıyız. Özel sektör hem içerde hem dışarda daha aktif olmalı” dedi. 

Enerji sektörünün uzun dönemli değişime girdiğini kaydeden Dönmez şunları ifade etti: 

“Daha çok istihdam, daha düşük cari açık söz konusu. Yerli kaynaklar ve yerli teknolojiler önceliğimiz. Bu noktada Yenilenebilir Kaynak Alanları (YEKA) Modeli çok önemli. Türkiye’de YEKA Modeli orta gelir düzeyinden kurtulmak için çok önemli. Teknolojiye dayalı enerji yatırımları önceliğimiz.”

DOĞALGAZDA HAREKETLİ DÖNEM

Kömürü kalkınmada bir basamak olarak nitelendiren Dönmez “Bu kendi kaynağımız. Rüzgar da öyle” ifadelerini kullandı. Doğalgazda son 10 yılın en hareketli dönemine girildiğini ifade eden Müsteşar Dönmez, “Türkiye gaz ticaret platformu için düğmeye bastı. 2017de bu platform hazır olacak. Botaş bölgesel oyuncu olacak” diye konuştu. 

HEDEF TEKNOLOJİ LİDERLİĞİ

Dünya enerji sektöründe sarsılmayan taş kalmadığını anlatan Fatih Dönmez, Türkiye’nin pazarı büyütüp teknolojik lider olma yolunda çalışmak zorunda olduğunun altını çizdi. 

Altunyaldız: Türkiye enerjide doğru adımlar atmalı

 

Önceki ve Sonraki Haberler