1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dönmez: Hayvancılık yapan çiftçiler de ucuz elektrik kullanabilecek

Dönmez: Hayvancılık yapan çiftçiler de ucuz elektrik kullanabilecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, hayvancılık faaliyeti yapan çiftçilerin de en geç bir ay içinde tarımsal sulamadaki...

Dönmez: Hayvancılık yapan çiftçiler de ucuz elektrik kullanabilecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, hayvancılık faaliyeti yapan çiftçilerin de en geç bir ay içinde tarımsal sulamadaki elektrik tarife grubu avantajlarından yararlanabileceklerini açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Şanlıurfa’ya yaptığı ziyaret çerçevesinde yaptığı değerlendirmelerde, tarımsal sulama tarife grubuna diğer tarımsal faaliyetlerle uğraşan çiftçilerin de eklendiğini kaydetti. 

Bakan Dönmez, “Tarımsal sulama tarife grubuna diğer tarımsal faaliyetlerle uğraşan müşterileri de eklemiş olduk. Bunların bir kısmı işletme, ticarethane kategorisinde yer aldığı için. Özellikle hayvancılık faaliyeti yapan çiftçilerimiz de bundan sonra tarımsal sulamadaki elektrik tarife grubu avantajlarından yararlanmış olacaklar. Gerekli hazırlıkları tamamladık. Hemen hemen bitmek üzere. En geç bir ay içerisinde uygulamaya da başlamış olacağız” dedi.

YENİ YEKA GES PROJELERİNDEN BİRİ ŞANLIURFA İÇİN

Çiftçilere güneş enerjisi konusunda da destek sağlayacaklarını belirten Bakan Dönmez, “Burada özellikle biz güneş potansiyelinin yüksek olduğunu biliyoruz. Yeni YEKA GES projelerinden bir tanesini de Şanlıurfa için planlıyoruz. Yaklaşık 500 megavatlık bir potansiyel söz konusu. Benzer şekilde Niğde Bor’da da, Hatay’da da bu kapasiteler var. Bundan da yararlanmış olacağız. Bu arada tabi aslında çiftçilerimiz de tarımsal sulama maksatlı elektrik enerjisi ihtiyacını uygun yerlere kuracakları güneş santralleriyle de karşılama imkanına da sahipler. Onun da önünü açıyoruz. Prosedürleri de mümkün mertebe basitleştiriyoruz” diye konuştu. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler