1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Dönmez: İlk hedefimiz Akdeniz’de de bir keşif gerçekleştirmek

Dönmez: İlk hedefimiz Akdeniz’de de bir keşif gerçekleştirmek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz’de doğal gaz keşfinin ardından şimdi Akdeniz’de de bir keşif gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Dönmez: İlk hedefimiz Akdeniz’de de bir keşif gerçekleştirmek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz’de doğal gaz keşfinin ardından şimdi Akdeniz’de de bir keşif gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, AK Parti Bilecik 7. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, ilk hedeflerinin Akdeniz’de de bir keşif gerçekleştirmek olduğunu söyledi. Dönmez, “Tüm dünyanın geleceğini belirleyecek enerji alanında 2020 Türkiyemizin yılı oldu. Biliyorsunuz, Karadeniz’de 405 milyarlık bir doğal gaz keşfettik. Kendi gemilerimizle, kendi insan kaynağımız ve kendi irademizle çıktığımız bu yoldan dönmeyeceğiz dedik. Şimdi ilk hedefimiz Akdeniz’de de bir keşif gerçekleştirmek” ifadesini kullandı.

BİLECİK’E 1,5 YILDA 1,1 MİLYAR LİRALIK ENERJİ YATIRIMI

Dönmez, Bilecik’e enerji alanında son 18 yılda şehre toplam 1,1 milyar liralık enerji yatırımı yapıldığını kaydeden Dönmez, "Bilecik’i doğalgazla 2006’da buluşturduk. Bugün Bozüyük, Gölpazarı, Osmaneli, Pazaryeri ve Söğütlü kardeşlerimiz doğalgazın rahatlığından istifade ediyor. Bu yıl içerisinde Dodurga’ya da doğalgaz vermeye başlayacağız inşallah. Elektrikte de Bilecik’e yakışan yatırımları ardı ardına hayata geçirdik. Bilecik hidroelektrikten güneşe ve rüzgâra kadar birçok yenilenebilir enerji santraline ev sahipliği yapıyor. Ayrıca yapımı devam eden 2 hidroelektrik ve bir rüzgâr santralimiz var. İnşallah onları da en kısa sürede tamamlayacağız. Bilecikimizin yer altı kaynaklarını milletimize sunmak için de 18 yıldır yatırım ve çalışmalarımızı kararlı şekilde sürdürüyoruz. Bilecik’te 18 yılda madenciliğe yaklaşık 4 milyar liralık yatırım yaptık. 2020’nin ilk altı ayında Bilecik’te madenciliğe 392 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik. Bu yatırımların güzel bir sonucu olarak Söğüt’te 1.92 milyon ons altın rezervi keşfedildi. Üretim sürecinde yıllık 6-7 ton altın elde edeceğimiz bu keşfimiz sayesinde 800 kardeşimize istihdam sağlayacağız. Elektrikte de Bilecik’e yakışan yatırımları ardı ardına hayata geçirdik. Bilecik hidroelektrikten güneşe ve rüzgâra kadar birçok yenilenebilir enerji santraline ev sahipliği yapıyor" dedi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler