1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Dönmez: Mini YEKA’ları üçüncü çeyrekte tamamlamış oluruz

Dönmez: Mini YEKA’ları üçüncü çeyrekte tamamlamış oluruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Mini Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) yarışmalarının bu yılın üçüncü çeyreğinde tamamlayacaklarını söyledi.

Dönmez: Mini YEKA’ları üçüncü çeyrekte tamamlamış oluruz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Mini Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) yarışmalarının bu yılın üçüncü çeyreğinde tamamlayacaklarını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye Enerji Zirvesi'nde yaklaşık 600 katılımcıyla video konferans sistemi üzerinden bir araya gelerek salgın sürecinde aldıkları tedbirleri değerlendirip normalleşme adımlarını ele aldı. Mini Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) yarışmalarının bu yılın ilk yarısı için planladığını belirten Dönmez, "İçinde bulunduğumuz süreçte gerekli katılım sağlanamaz, gerekli hazırlık yapılamaz, dolayısıyla beklenen faydayı zamanında temin edemeyiz diye ertelemiştik. Şimdi tekrar görüştük, sektör de bu konuda istekli. Üçüncü çeyrekte bu yarışmaları tamamlamış oluruz" diye konuştu.

ELEKTRİK VE AKARYAKITTA TALEP DARALMASI VAR

Yeni normale doğru giderken atılması gereken iki önemli adımın enerji hizmetlerinin kesintisiz aksamadan müşteriye ulaştırılması ve çalışanların güvenliği olduğunu belirten Dönmez, bu konularda herhangi bir sorun yaşanmadığını kaydetti.

Dönmez, salgın döneminde enerji tüketiminde talep değişimlerinin olduğuna işaret ederek, elektrik ve doğalgazda evlerde talep artışının yüzde 15'lere vardığını ancak ulusal anlamda bu talebin yüzde 10-15 azaldığını bildirdi.

Akaryakıt sektöründe de ciddi bir daralmanın söz konusu olduğuna dikkati çeken Dönmez, talep yönünde bazı ürünlerde yüzde 30, bazı ürünlerde yüzde 50'ye varan daralmanın görüldüğünü dile getirdi.

LİBYA İLE ANLAŞMA KAPSAMINDA ÇALIŞMALARA BAŞLANIYOR

Bakan Dönmez, Doğu Akdeniz'de birçok aktörün Türkiye'yi başından beri denklemin dışında tutmaya çalıştığını ifade ederek, bölgede iş planına sadık olduklarını ve hem Doğu Akdeniz’de hem de Karadeniz’de sondaj yapmayı planladıklarını kaydetti.

Libya ile yapılan mutabakat zaptına değinen Dönmez, sürecin başladığını ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının bu bölge için ilk arama başvurusunu yaptığını ve süreç tamamlanır tamamlanmaz ilk sismik araştırma faaliyetlerine başlanacağını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler