1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dönmez: Onaylı hasarsız konutlara elektrik verilebilecek

Dönmez: Onaylı hasarsız konutlara elektrik verilebilecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, deprem bölgesinde vatandaşların dağıtım şirketlerine başvurmaları halinde, uzmanlarca onay verilen hasarsız konutlara elektrik verilebileceğini açıkladı.

Dönmez: Onaylı hasarsız konutlara elektrik verilebilecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, deprem bölgesinde vatandaşların dağıtım şirketlerine başvurmaları halinde, uzmanlarca onay verilen hasarsız konutlara elektrik verilebileceğini açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gaziantep’in ardından Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta Depremden zarar gören elektrik ve doğalgaz hatlarının onarım çalışmalarını inceledi. Bölgede Botaş, TPAO ve TEİAŞ genel müdürleri ile elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketlerinin yetkilileriyle toplantı yaptı. Kahramanmaraşta Basın Açıklaması yapan Dönmez, deprem bölgesinde vatandaşların dağıtım şirketlerine başvurmaları halinde, uzmanlarca onay verilen hasarsız konutlara elektrik verilebileceğini duyurdu. 

Doğal gaz ile ilgili de açıklamalarda bulunan Dönmez, şehirlere doğalgaz taşıyan ana doğalgaz bor hatlarında boruların kopması nedeniyle 18 adet büyük hasar meydana geldiğini kaydetti. Ayrıca afet bölgesinde güvenlik nedeniyle doğal gazı bilinçli olarak kestiklerini belirten Dönmez, başta deprem bölgesindeki il merkezlerine olmak üzere kontrollü bir şekilde doğal gaz verilmeye başlandığını da ifade etti. 

Dönmez ayrıca deprem sonrası bölgede akaryakıt tüketiminin 3 kat arttığını belirterek, an itibariyle bölgede akaryakıt ile ilgili bir sıkıntı yaşanmadığını da kaydetti. 

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler