1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Dönmez: Sanayiciler yeşil tarifeyle AB’ye sorunsuz ürün satabilecek 

Dönmez: Sanayiciler yeşil tarifeyle AB’ye sorunsuz ürün satabilecek 

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, sanayicilerin bir miktar fazla bedel ödeyerek yeşil tarifeden yararlanacaklarını ve sınırda karbon vergisine takılmadan AB’ye ürün satabileceklerini söyledi.

Dönmez: Sanayiciler yeşil tarifeyle AB’ye sorunsuz ürün satabilecek 

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Fatih Dönmez, sanayicilerin bir miktar fazla bedel ödeyerek yeşil tarifeden yararlanacaklarını ve sınırda karbon vergisine takılmadan AB’ye ürün satabileceklerini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 4. Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi’nde düzenlenen özel oturumda değerlendirmelerde bulundu. “Bu coğrafya bizim. Enerjiyi en temiz şekilde elde etmemiz lazım. Atmosfer müşterek” diyen Bakan Dönmez, tüm ülkelere bu anlamda sorumluluk düştüğünü kaydetti.

AB’nin 2050’de sıfır karbon hedeflediğini ve ithal edeceği ürün ve hizmetlerin üretim süreçlerinde de buna dikkat edilmiyorsa sınırda karbon vergisi uygulayacağını hatırlatan Dönmez, “Tüm bunları da göz önünde bulundurmak gerek. Yenilenebilir kaynakların yerine de tercihimizi yine çevreye en duyarlı enerji modellerinden yana kullanacağız. Sanayiciler Avrupa’ya sattığı ürünlerde gümrük vergisine takılmamak için yeşil kaynak garanti belgesi alacak. Bir miktar fazla bedel ödeyerek, yeşil tarifeden yararlanacak. Sonuçta da AB’ye sorunsuz ürün satabilecek” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler