1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Dönmez: Temmuz’da Karadeniz’de ilk kaynağı yapmayı düşünüyoruz

Dönmez: Temmuz’da Karadeniz’de ilk kaynağı yapmayı düşünüyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazının taşınması çalışmalarını yerinde incelemek için yarın Filyos’a gidecek. 

Dönmez: Temmuz’da Karadeniz’de ilk kaynağı yapmayı düşünüyoruz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz’de keşfedilen doğal gazı taşıyacak hattın denizaltı boru döşemelerinin Temmuz’da başlayacağını açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 5’inci Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, Karadeniz’deki doğal gaz keşfi ile ilgili açıklamalarda bulundu.  Gelecek ay gibi en geç bütün boruların Filyos’a inmiş olacağını belirten Dönmez, “Gerekli kontrolleri yaptıktan sonra Temmuz’da da boruların deniz altına döşenmesi için ilk kaynağı yapmayı planlıyoruz” ifadesini kullandı. 

Dönmez ayrıca Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Filyos’a giderek sahadaki son gelişmeleri birlikte yerinde inceleyeceklerini de kaydetti. 

DÖRDÜNCÜ SONDAJ GEMİSİ 2 AY SONRA GÖREVE BAŞLAYACAK

Türkiye’nin dördüncü sondaj gemisinin şu an Mersin Taşucu’na demirlemiş durumda olduğunu hatırlatan Dönmez, geminin burada 2 aylık bir bakım ve kontrol sürecinin ardından ilk sondajı için demir alacağını ifade etti. 

YEKA’LARDA YENİ YARIŞMALAR YAPILACAK

Dönmez konuşmasında yenilenebilir enerji yatırımlarına da değinerek, bugüne kadar YEKA’larla 4 bin 250 megavatlık yarışmaların tamamladığını kaydetti. Dönmez, “Önümüzdeki dönem 2 bin 750 megavatlık yeni yarışmalarla inşallah bu rakamı 7 bin megavata sınırına ulaştıracağız” dedi.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler