1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dönmez: TOGG’da yıkıcı rekabete karşı uyanık olmalıyız

Dönmez: TOGG’da yıkıcı rekabete karşı uyanık olmalıyız

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, yerli otomobil TOGG’un üretime geçip piyasaya sürüldüğünde yoğun bir fiyat rekabetiyle karşı karşıya kalabileceğini belirterek, yıkıcı rekabete karşı son derece uyanık olmak gerektiğini kaydetti.

Dönmez: TOGG’da yıkıcı rekabete karşı uyanık olmalıyız

Enerji Günlüğü - Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, yerli otomobil TOGG’un üretime geçip piyasaya sürüldüğünde yoğun bir fiyat rekabetiyle karşı karşıya kalabileceğini belirterek, yıkıcı rekabete karşı son derece uyanık olmak gerektiğini kaydetti.

Elektrikte TRT payının kaldırılması, elektrik faturalarında kademeli tarifeye geçişi getiren, elektrikli otomobillerde şarj istasyonlarının kuruluşuna ilişkin yasal alt yapıyı oluşturan kanun teklifi Meclis Sanayi Komisyonu’nda kabul edildi. Dünya Gazetesi’nden Canan Sakarya’nın haberine göre, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, komisyonda üretim hazırlıkları devam eden yerli otomobille ilgili bilgi aktardı. TOGG üretime geçip arabaları piyasaya sürdüğünde yoğun bir fiyat rekabetiyle karşı karşıya kalabileceğini kaydeden Çetin Ali Dönmez, “Yani diyelim ki memleketimizde TOGG’un arabası 600 bin lira, 500 bin lira, ‘Bunun muadili yabancı araba şu ülkeden geliyor 300 bin liraya satılıyor’ demeyelim. Onlar bunu yapıp şirketlerimizi öldürüyorlar, şirketler battıktan sonra fiyatları tekrar yukarı çıkarıyorlar. Dolayısıyla, bu konuda son derece uyanık olmamızda fayda var. Biz Bakanlık olarak bütün yatırımları bu gözle izliyoruz” diye konuştu. 

“TOGG’UN KREDİ KANALLARINI KOLAYLAŞTIRDIK”

TOGG’da çalışmaların planlandığı gibi gittiğini ifade eden Dönmez, “Biz ilk defa burada Hazine ve Maliye Bakanlığı’yla beraber kamu alım garantisi vererek bu şirketin kredi almasını kolaylaştırdık. Bu çok önemli, çünkü kamu alımı planlamayı son derece rahatlatan bir unsur. Maalesef, biz birçok şirketimize teşvik veriyoruz ama öngörülebilir bir gelecek sunmuyoruz. İlk defa burada kamu alımı yoluyla TOGG’un önünü açtık ve TOGG’un kredi kanallarını kolaylaştırdık” ifadesini kullandı. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler