1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Dönmez: Trakya'da küçük bir doğalgaz keşfimiz var

Dönmez: Trakya'da küçük bir doğalgaz keşfimiz var

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Trakya’da küçük bir doğalgaz keşfi yapıldığını ve Pazartesi günü keşif yerinde...

Dönmez: Trakya'da küçük bir doğalgaz keşfimiz var

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Trakya’da küçük bir doğalgaz keşfi yapıldığını ve Pazartesi günü keşif yerinde inceleme yapacaklarını açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TRT Haber’e yaptığı değerlendirmede, “Trakya’da birkaç yıldır süren yoğun çalışmalardan sonra şimdi bir küçük keşfimiz var, inşallah onu vatandaşlarımızla paylaşacağız. Gönül ister ki daha büyük keşifler yapabilmek, çünkü büyük bir ülkeyiz, tüketimimiz çok fazla. Ama ne kadar olursa olsun, küçük de olsa, orta ölçekli de olsa onu bir kere ekonomiye kazandırmak zorundayız” dedi.

Geçtiğimiz yıl Türkiye Petrolleri’nin muhtelif yerlerde yaklaşık 70 civarında sondaj kuyusu açtığını ve 35-40 tane de özel sektörün araması olduğunu kaydeden Dönmez, "Bu 2019 programında muhtemelen 130’lara çıkacak Türkiye’nin Petrolleri’nin arama sondaj kuyularının sayısı. Belki bir 40- 50 civarında da özel sektörün olur, zaman zaman keşiflere rastlıyoruz” ifadelerini kullandı.

DENİZLERDE SİSMİK ARAMALAR DEVAM EDİYOR

Bu aramalarının yanı sıra denizdeki aramalara da değinen Bakan Dönmez, “Türkiye Petrolleri kendisine ait ruhsat bölgelerinde aramalarına sismik aramalara öncelikle devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında başlattığımız bir sondaj çalışmamız vardı derin denizde. Orada da artık herhalde bu ayın sonu en geç belki öbür ayın başında da ilk neticeyi alacağız. Tabi şu anda bir şey demek için erken.

İKİNCİ GEMİ ŞUBAT’TA TÜRK KARASULARINDA OLACAK

Fatih Gemisi’nin sondajları devam ederken geçen yıl ikinci geminin alımının gerçekleştirildiğini kaydeden Dönmez, ikinci geminin Şubat’ın 20’si gibi Türk kara sularına gireceğini söyledi. Dönmez, “Onda da sanırım ilk çalışmalara yine Akdeniz’de yoğunlaşacağız öyle gözüyor. İlk faaliyet bölgesi Akdeniz olacak. İki gemimiz de yılda ortalama iki sondaj yapmak suretiyle oradaki arama üretim çalışmalarına devam edeceğiz. Tabi petrol, doğalgaz aramacılığı işi riskli bir iş, önceden bilinirlik oranı daha düşük diğer birçok sektöre göre. Ve biz buluncaya kadar aramaya devam edeceğiz, yani ondan kimsenin endişesi olmasın” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler