1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dönmez: Türkiye enerji yatırımlarında daha seçici

Dönmez: Türkiye enerji yatırımlarında daha seçici

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin enerji yatırımlarında daha seçici davranacak noktaya geldiğini belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı...

Dönmez: Türkiye enerji yatırımlarında daha seçici

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin enerji yatırımlarında daha seçici davranacak noktaya geldiğini belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez “Daha fazla yerli, yenilenebilir ve teknoloji yatırım diyoruz” ifadesini kullandı. 

Fatih Dönmez, Adana'da düzenlenen 7. Türkiye Enerji Zirvesi’nde sektör oyuncularının kamu ve özel ayrımı olmadan çok önemli işler yaptığını belirtti. Bundan böyle daha yüksek bir tempoyla tüketicilerin, müşterilerin ve sektörün hizmetinde odlacaklarını aktaran Dönmez “3-5 yıl önce sektörün konuştuğu konularla bugünküler çok farklı. Enerji piyasasında öngörülebilirlik konusu son derece önemli. Bakanlık ve Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu (EPDK) olarak piyasayı doğru okuyup yönlendirmemiz, doğru mesajlar vermemiz son derece önemli" diye konuştu. 

Bundan 10 yıl önce zaman zaman enerji kesintilerine başvurmak zorunda kaldıklarını hatırlatan Dönmez, kamunun yatırımcılara yönelik çağrılarının karşılık bulmasıyla durumun değiştiğini ifade etti. Dönmez şunları söyledi: 

"Sağolsun sektörümüz, yerli ve yabancı yatırımcı, herkes buna inandı ve bugün itibarıyla neredeyse 80 bin megavata gelen bir kurulu güce ulaştık. Piyasanın performansından memnunuz. Yatırımcılara canı gönülden teşekkür etmek istiyorum. Bizim hala yatırıma ihtiyacımız var, ancak biraz daha seçici olarak. Ülkenin öncelikleri açısından bazı alanlarda daha yönlendirici olma durumu gündeme geldi. Daha fazla yerli, yenilenebilir ve teknoloji yatırımı diyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler