1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dönmez: YEKDEM fiyatı Cumhurbaşkanı yetkisinde güncellenecek

Dönmez: YEKDEM fiyatı Cumhurbaşkanı yetkisinde güncellenecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, YEKDEM mekanizmasının bundan sonra da devam edeceğini ve Cumhurbaşkanı yetkisindeki fiyatın günün şartlarına göre güncelleneceğini söyledi.

Dönmez: YEKDEM fiyatı Cumhurbaşkanı yetkisinde güncellenecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, YEKDEM mekanizmasının bundan sonra da devam edeceğini ve Cumhurbaşkanı yetkisindeki fiyatın günün şartlarına göre güncelleneceğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye 2023 Zirvesi'nde gerçekleştirdiği konuşmada, Cumhurbaşkanı kararıyla bu yıl sonu itibariyle sonlanması beklenen YEKDEM mekanizması6 ay süreyle ertelendiğini hatırlatarak, YEKDEM mekanizmasının bundan sonra da devam edeceğini kaydetti. 

Artık sabit fiyatla gitmenin çok sağlıklı olmadığını kaydeden Dönmez, “Bundan sonra da YEKDEM mekanizması devam edecek. Şu anda komisyondan geçen yasa taslağında bundan sonraki döneme ilişkin YEKDEM’le ilgili bir ana çerçeve çizilmiş durumda. Cumhurbaşkanı kararıyla tavan fiyatlar, usul ve esaslar belirlenebilir hale gelecek. Özellikle yenilenebilir teknolojilerde hem verimlilik artışı hem de maliyetlerdeki azalmayı dikkate aldığımızda artık sabit fiyatla gitmenin çok sağlıklı olmadığını düşünüyor ve değerlendiriyoruz. Günün şartlarına göre değişen fiyatlar şüphesiz yatırımcının haklarını koruyacak ve kazanılmış haklarına saygı gösterecek şekilde yeniden düzenleme ihtiyacı doğurmuştu. O açıdan Cumhurbaşkanına bu yetki verilmek suretiyle günün şartlarına göre önümüzdeki yıllarda bu fiyatlarda bir güncelleme olacak” ifadesini kullandı. 

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler