1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Dönmez: Yerli kömüre destek 120 milyon TL’yi buldu

Dönmez: Yerli kömüre destek 120 milyon TL’yi buldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2020 yılında yerli kömürde üretim ve istihdam desteğinin yaklaşık 120 milyon TL'yi bulduğunu açıkladı.

Dönmez: Yerli kömüre destek 120 milyon TL’yi buldu

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2020 yılında yerli kömürde üretim ve istihdam desteğinin yaklaşık 120 milyon TL'yi bulduğunu açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü kapsamında düzenlenen Maden Sanayi İşverenleri Sendikası (MASİS) Madencilik ve Milli Ekonomi Zirvesi'ne videokonferans yöntemiyle katıldı. Zirve’de yaptığı değerlendirmede Dönmez, ""Gelişmiş ülkelerin var olan ekonomik seviyelerine ulaşmalarında, doğal kaynakları etkin bir şekilde kullanmaları büyük rol oynuyor. Bu maksatla madencilik sektörümüzü desteklemeye her şartta devam edeceğiz. Kömür sektöründen örnek verecek olursak 2016 yılından bugüne kadar toplam 250 milyon lirayı aşan destek ödemesi yaptık. Ayrıca, 2020 yılında bugüne kadar yerli kömürde üretim ve istihdamı korumak amacıyla verilen destek yaklaşık 120 milyon lirayı buldu” ifadesini kullandı. 

LİTYUM KARBONAT ÜRETİMİNE PAZARTESİ BAŞLANACAK

Dönmez, pazartesi günü Eskişehir Kırka Eti Maden tesislerinde lityum karbonat üretimine başlanacağını belirterek, "Başlangıçta yıllık 10 ton olacak pilot üretimimiz kısa süre içinde yıllık 600 tona çıkacak. Bu üretim yerli elektrikli otomobilin pil yapımında önemli bir girdi olarak kullanılacak" dedi.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler