1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dönmez: Yeşil enerji dönüşümü katlanarak devam edecek

Dönmez: Yeşil enerji dönüşümü katlanarak devam edecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yenilenebilir enerji yatırımlarının salgında dahi hız kesmediğini belirterek, yeşil enerji dönüşümünün katlanarak devam edeceğini söyledi.

Dönmez: Yeşil enerji dönüşümü katlanarak devam edecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yenilenebilir enerji yatırımlarının salgında dahi hız kesmediğini belirterek, yeşil enerji dönüşümünün katlanarak devam edeceğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yenilenebilir enerji yatırımlarının salgında dahi hız kesmediğine ve salgının yıkıcı etkilerine karşı diğer enerji kaynaklarına göre daha dirençli olduğuna dikkat çekti. Dönmez, “Bunlar bize şunu gösteriyor ki yeşil enerji dönüşümü katlanarak devam edecek. Önceki yıllarda kömürün, petrolün, doğal gazın hakimiyeti artık elektriğe geçti. Yenilenebilir enerji kaynakları da hem enerji bağımsızlığına sağladığı katkı hem de küresel sorumluluklar açısından daha farklı bir noktada olmaya devam edecek” ifadesini kullandı.

“KURULU GÜCÜMÜZÜN YARISINDAN FAZLASI YENİLENEBİLİR”

Türkiye'nin toplam kurulu güçte 100 bin megavat sınırına yaklaştığını belirten Dönmez, "Bugün itibarıyla kurulu gücümüzün yüzde 52,3’lük kısmı, yani yarısından fazlası yenilenebilir enerji kaynaklı. Yenilenebilir enerjiden elektrik üretimimiz son 3 yıldır yüzde 40 bandının üzerinde seyrediyor. Bu oran 10 yıl önce yüzde 25’ler seviyesindeydi" dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler