1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Dördüncü sondaj gemisi Türkiye’ye ulaştı

Dördüncü sondaj gemisi Türkiye’ye ulaştı

Türkiye’nin dördüncü sondaj gemisi bu sabah saatlerinde Mersin'in Taşucu Limanı'na ulaştı. Gemi 2 aylık hazırlığın ardından petrol ve doğal gaz arama çalışmalarına başlayacak.

Dördüncü sondaj gemisi Türkiye’ye ulaştı

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin dördüncü sondaj gemisi, denizlerde petrol ve doğal gaz arama çalışmalarına hazırlık için Mersin'in Taşucu Limanı'na ulaştı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin dördüncü sondaj gemisinin Türkiye’ye ulaştığını açıkladı. Dönmez yaptığı açıklamada, “Dördüncü Sondaj Gemimiz Türkiye’de…Taşucu Limanı'nda 2 aylık bir hazırlık sürecinin ardından gemimiz ilk sondajına başlayacak” bilgisini paylaştı. Dönmez daha önce yaptığı açıklamada geminin 19 Mayıs'ta Türkiye'ye ulaşacağını bildirmişti.

GEMİ MART AYINDA GÜNEY KORE’DEN YOLA ÇIKMIŞTI

Güney Kore'deki Okpo Limanı'ndan 7 Mart'ta yola çıkan gemi, yedinci nesil üstün teknolojiye sahip. 238 metre uzunluğunda ve 42 metre genişliğindeki Geminin kule yüksekliği de 104 metre uzunluğunda. 12 bin 200 metre derinlikte sondaj yapabilen gemi, işlemlerin ardından Fatih, Kanuni ve Yavuz'un ardından hidrokarbon arayan filoya katılan dördüncü gemi olacak. Şu anda "Cobalt Explorer" adını kullanan geminin ilk görev yerinin Doğu Akdeniz olması bekleniyor.

7'nci nesil yeni sondaj gemisi geldi

7'nci nesil yeni sondaj gemisi geldi

Türkiye’nin 4’üncü sondaj gemisi, inşa edildiği Güney Kore’den çıktığı yolculukta Mersin’in Taşucu Limanı’na vardı. Burada iki ay sürmesi planlanan boya ve hazırlık çalışmalarının ardından gemi, doğalgaz arama faaliyetlerine başlayacak.

4’üncü sondaj gemisi Mersin’e ulaştı

4’üncü sondaj gemisi Mersin’e ulaştı

.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler