1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Dow 2014 Yılı 3. Çeyrekte de Kar Açıkladı

Dow 2014 Yılı 3. Çeyrekte de Kar Açıkladı

Enerji Günlüğü - Dow, yılın üçüncü çeyreğinde kar ve satışlarını artırdı.Amerikan kimya şirketi Dow Chemical, 2014 yılının üçüncü çeyrek...

Dow 2014 Yılı 3. Çeyrekte de Kar Açıkladı

Enerji Günlüğü - Dow, yılın üçüncü çeyreğinde kar ve satışlarını artırdı.

Amerikan kimya şirketi Dow Chemical, 2014 yılının üçüncü çeyrek sonuçlarını paylaştı. Dow, hisse başı kârını 0,71 dolar ve hisse başı düzeltilmiş kârını ise 0,72 dolar olarak açıkladı. Geçen yıl aynı çeyrekte hisse başına kâr 0,49 dolar, hisse başına düzeltilmiş kâr ise 0,50 dolar düzeyindeydi.

SATIŞLAR ARTTI

Ana faaliyet bölgelerindeki artan talebe bağlı fiyat artışlarının harekete geçirdiği satışlar, önceki döneme kıyasla 14,4 milyar dolara ulaşarak yüzde 5 arttı. Şirket tüm faaliyet bölgelerinde satışların arttığını açıkladı. En çok kazanç yüzde 9 düzeltilmiş artışla Performans Plastikleri ve yüzde 8 artışla Performans Malzemeleri alanında kaydedildi.

Kuzey Amerika'daki yüzde 7'lik satış artışının etkisiyle gelişmiş bölgelerdeki satışlar da yüzde 4 yükseldi. Gelişmekte olan bölgelerdeki satışlar, esas olarak Performans Plastikleri segmentinin Latin Amerika'daki gücü sayesinde yüzde 6 arttı.

FAVÖK YÜZDE 24 ARTTI

Süregelen verimlilik faaliyetleri ve pazar esaslarının iyileştirilmesi sayesinde hareketlenen FVAÖK geçen yıla kıyasla yüzde 24 artarak, 2,3 milyar dolara erişti. Performans Plastikleri üç aylık düzeltilmiş FVAÖK sonuçlarında yüzde 31 artışla geçen yılın aynı dönemine kıyasla rekor seviyeye ulaştı.

Performans Malzemeleri FVAÖK seviyesi, başta Poliüretanlar ve PO/PG'de olmak üzere birçok iş kolundaki artışla yüzde 61 yükseldi. Yüzde 11’lik artışla Elektronik ve İşlevsel Malzemelerin üç aylık FVAÖK sonuçlarında da yine rekor seviyeye ulaşıldı. Düzeltilmiş FVAÖK marjı bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 15,9 artarak 240 baz puandan fazla genişledi.

OPERASYON VERİMLİLİĞİ YÜZDE 6 ARTTI

Özellikle Performans Malzemeleri, Hammadde ve Enerji segmentlerindeki üretkenlik artışının katkısıyla ve Performans Plastiklerindeki artan operasyon verimliliğinin olumlu etkisiyle, Dow'un operasyon verimliliği geçtiğimiz yılın aynı çeyreğine kıyasla yüzde 6 artarak, yüzde 88'e çıktı.

İşletme faaliyetlerinden gelen nakit akışı söz konusu çeyrek için 1,8 milyar dolar ve yılın başından bugüne kadar 3,7 milyar dolar oldu. Dow hissedarlarına, beyan edilen temettüde 1,3 milyar ve yılın başından bugüne kadarki hisse geri alımlarında 3,1 milyar dolar ödedi.

NET VE BRÜT BÜYÜME SONUÇLARI ÇOK İYİ

Dow Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Andrew N. Liveris, üçüncü çeyrekte yakalanan başarıyı şu sözlerle açıkladı: "Dow bu çeyrekte net ve brüt büyüme bakımından çok iyi sonuçlar yakalamıştır. Düşük maliyetli faaliyet bölgelerimiz ve coğrafi çeşitlilik, bu çeyrekte elde ettiğimiz büyüme oranına ve artan operasyon verimliliğimize katkı sunmuştur. Yine bu çeyrekte, Performans Plastikleri ve Elektronik ve İşlevsel Malzemelerde kaydedilen rekor FVAÖK ve Performans Malzemelerindeki önemli gelişmeler, kilit piyasalardaki teknoloji aracılığıyla değer kazandırırken, stratejimizin düşük maliyetli ve kilit ürünlerle tamamen entegre olmasının değerini göstermektedir. Bu elverişsiz mevsimdeki düşük ürün fiyatlarına rağmen, Tarım Bilimleri'nde önemli aşamalar kaydetmeye devam ettik. Örneğin kısa süre önce Enlist™ Zararlı Ot Kontrol Sistemimiz için gerekli yasal onayları aldık. Harcamaların önceliğini ayarlama, portföyümüze 'en iyi hissedar' zihniyetini uygulayarak verimliliği arttırma ve tüm sermayeyi serbest bırakma gibi 'kendini geliştirme' inisiyatiflerini harekete geçirmek getirilerimizi arttırmamızı mümkün kılmakta ve hissedar değer yaratımını en üst düzeye çıkarmaktadır."

Önceki ve Sonraki Haberler