1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Dow Türkiye`ye rekabet soruşturması

Dow Türkiye`ye rekabet soruşturması

Enerji Günlüğü - Rekabet Kurumu, Dow Türkiye Kimya Sanayi ve Ticaret'in rekabet kurallarını ihlal edip etmediğini belirlemek soruşturma açtı.Rekabet Kurulu'ndan...

Dow Türkiye`ye rekabet soruşturması

Enerji Günlüğü - Rekabet Kurumu, Dow Türkiye Kimya Sanayi ve Ticaret'in rekabet kurallarını ihlal edip etmediğini belirlemek soruşturma açtı.

Rekabet Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, Dow Türkiye Kimya San. ve Tic. Ltd. Şti.'ninhâkim durumunu kötüye kullanıp kullanılmadığını tespit için soruşturma açıldı.

Açıklamaya göre, Dow Türkiye Kimya San. ve Tic. Ltd. Şti.?nin 4054 sayılı Kanun'un 6. maddesini ihlal ettiği iddiasını içeren başvuru üzerine yürütülen önaraştırma, Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 10.11.2015 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, Dow Türkiye Kimya San. ve Tic. Ltd. Şti. hakkında soruşturma açılmasına 15-40/667-M sayı ile karar verdi.

Açıklamada, "Bilindiği üzere 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında 6. maddesi, hâkim durumun kötüye kullanılmasını yasaklamaktadır. Soruşturma, adı geçen teşebbüsün 4054 sayılı Kanun'un 6. maddesini ihlal edip etmediğinin tespiti amacıyla başlatıldı. " denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler