1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Dow`da beyaz yakalı çalışanların yüzde 51`i kadın

Dow`da beyaz yakalı çalışanların yüzde 51`i kadın

Enerji Günlüğü - Amerikan petro-kimya şirketi Dow'ın Türkiye ofisinde beyaz yaka kadın çalışanların oranı %51 düzeyinde.Dow’ın Türkiye ofisinin...

Dow`da beyaz yakalı çalışanların yüzde 51`i kadın

Enerji Günlüğü - Amerikan petro-kimya şirketi Dow'ın Türkiye ofisinde beyaz yaka kadın çalışanların oranı %51 düzeyinde.

Dow’ın Türkiye ofisinin satış, pazarlama, finans, insan kaynakları, üretim, müşteri hizmetleri dahil tüm departmanlarında beyaz yaka kadın çalışanların oranı %51 düzeyinde.

Şirket genelinde beyaz yaka kadın çalışanların oranı %51 düzeyindeyken, en fazla kadın çalışan müşteri hizmetleri ve finans bölümünde görev alıyor. Satış ve üretim bölümlerinde çalışan kadınların oranı ise %35. Dow üst yönetimin %30’u kadın yöneticilerden oluşuyor.

Dow Türkiye İnsan Kaynakları Müdürü Banu Korun, işe alım ve çalışanlara yönelik izlenen şirket kültürüyle ilgili görüşlerini dile getirerek, “Dow'da, iş arkadaşlarımızın farklı tecrübe, bakış açısı ve çevrelerden gelmesine değer veriyoruz. Farklı kültürlerden, farklı cinsiyetten gelen çeşitliliğin şirket için zenginlik olduğuna ve bu farklılıkların inovasyonu ortaya çıkaracağına inanıyoruz.

İşe alım sürecimizde, çeşitlilik kriterlerimize uygun adaylara ulaşmak ve güçlü profildeki kişileri bünyemize katarak organizasyonumuzu zenginleştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yapılan araştırmalar bizlere gösteriyor ki, kadın ve erkek çalışan sayısı ne kadar eşit ise o kadar güçlü yetkinlik bir arada oluyor ve şirketi daha yüksek başarılara taşıyor. Bu sebeple bizler de kadın ve erkek çalışan sayısının eşit olmasına önem veriyoruz.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler