1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Dragon Oil, Petroceltic için teklifini sundu

Dragon Oil, Petroceltic için teklifini sundu

Enerji Günlüğü - Dubai merkezli Dragon Oil İrlanda enerji şirketi Petroceltic hisseleri için 800 milyon dolarlık teklif verdi.Uzun yıllardır Türkmenistan'da...

Dragon Oil, Petroceltic için teklifini sundu

Enerji Günlüğü - Dubai merkezli Dragon Oil İrlanda enerji şirketi Petroceltic hisseleri için 800 milyon dolarlık teklif verdi.

Uzun yıllardır Türkmenistan'da petrol ve doğalgaz araması ve işletmesini yapan BAE'li şirketDragon Oil tarafından Pazartesi günü bir açıklama yaparak, Petroceltic Yönetim Kurulu’nun desteğiyle tek bir Petroceltic hissesi için 230 pens sterling ücret önerisini Petroceltic Yönetim Kurulu’na sunduğunu belirtti. Satın alımın kesinleşmesi halinde Dragon Oil, Petroceltic hisselerinin % 20.6’sına sahip olacak.

Petroceltic, teklifin Cezayir hükümetinin hisselerin Kuzey Afrika ülkesine hisse satışını onaylamasına bağlı olduğunu da belirtti.

Dragon Oil de yaptığı basın açıklamasında, kesin bir durumun söz konusu olmadığının altını çizerek, hissedarlara mevcut konumda herhangi bir işlem yapmamaları yönünde tavsiyede bulunulduğunu belirtti.

Birleşik Arab Emirlikleri enerji şirketi Dragon Oil, Türkmenistan ve Tunus’ta varlıklara sahip. Şirket 2013 yılında Türkmenistan’daki doğalgaz rezervlerini ticarileştirme planını açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler