1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. DSİ, 4 MW’lık hidroelektrik santrali kuracak

DSİ, 4 MW’lık hidroelektrik santrali kuracak

DSİ, kuracağı 4 MW’lık hidroelektrik santralde (HES) Göynük Barajı sularından yararlanarak 8,03 GWh elektrik üretecek.

DSİ, 4 MW’lık hidroelektrik santrali kuracak

Enerji Günlüğü - DSİ, Bilecik ve Sakarya il sınırları içinde Göynük Çayı üzerinde kuracağı barajında 4 MW’lık hidroelektrik santral (HES) kuracak.

T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri 1. Bölge Müdürlüğü tarafından beş yıl içinde Göynük Barajı Sulaması 4 MW Enerji Üretim Tesisi, Malzeme Ocakları, Kırma-Yıkama-Eleme Tesisi Ve Beton Santrali Entegre Projesi’nin hayata geçilmesi planlanıyor. 

DSİ YAKLAŞIK 600 MİLYON TL YATIRIM YAPACAK

Yaklaşık 600 milyon TL değerindeki entegre proje kapsamında, Göynük Barajının yapımı ile toplam Brüt 5600 ha, net 5040 ha saha sulanabilecek. Baraj Bilecik ili, Osmaneli ilçesi, Soğucakpınar köyünün yaklaşık 7 km kuzeydoğusunda, Göynük Çayı üzerinde yer alacak. Sulama alanının büyük bir kısmı Bilecik ili Osmaneli ilçesinde olup, Merkez ve Gölpazarı ilçelerini de kapsıyor. Ayrıca küçük bir kısmı da Sakarya ili Geyve ilçesinde yer alacak.

Bunun yanında 3,76 MW gücünde, iki eşit üniteli olarak planlanan santral ile enerji üretimi de yapılacak. Proje debisi 11,20m3/s olan santralde baraj normal su seviyesi ile kuyruk suyu seviyesi arasında brüt 41,07 metre düşüden faydalanılarak enerji üretilecek. Vana odasında bırakılan branşman borusu ile enerji amaçlı kullanılacak sular santral binasına ulaştırılacak. Can suyuna verilecek sular ve dolusavaktan atılacak fazla sular kullanılarak 8,03 GWh enerji üretilecek. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler