1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. DSİ Osmaniye’de Sabunsuyu Çatak Barajı ve HES kuracak

DSİ Osmaniye’de Sabunsuyu Çatak Barajı ve HES kuracak

Enerji Günlüğü - DSİ, Osmaniye’de Sabunsuyu Deresi üzerinde 11.55 MW’lık hidroelektrik santrali kuracak.Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, 6. Bölge...

DSİ Osmaniye’de Sabunsuyu Çatak Barajı ve HES kuracak

Enerji Günlüğü - DSİ, Osmaniye’de Sabunsuyu Deresi üzerinde 11.55 MW’lık hidroelektrik santrali kuracak.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, 6. Bölge Müdürlüğü tarafından Osmaniye İli Düziçi İlçesi sınırları içerisinde sulama suyu, enerji ve içmesuyu temini amacıyla “Sabunsuyu Çatak Barajı Planlama ve Proje Yapım İşi” kapsamında Çatak Barajı’nın yapımı planlanıyor.

1 008 803 071 lira bedelli bu proje ile mevcut durumda yeraltı suyu kuyularından ve Sabunsuyu’ndan açık kanalla sulanan DSİ Haruniye ve Sabunsuyu sulama alanlarının Çatak Barajı’ndan temin edilecek su ile yüksek basınçlı borulu sulama sistemi kullanılarak sulanması planlanmıştır. Böylelikle hem sulama suyu ücretlerinde önemli bir düşüş, hem de sulama oranı, sulama verimliliği ve sulama kârlılığında önemli bir artış olacaktır. Ayrıca yapımı planlanan Çatak Barajı hidroelektrik santrali ile enerji temin edilecek ve Düziçi İlçesi içmesuyu ihtiyacı karşılanacak. Hidroelektrik santralinin kurulu gücü 11,55 MW olacak. 

Ekonomik ömrü 50 yıl olarak hesaplanan proje kapsamında yapımı önerilen tüm tesislerin 4 yılda inşa edileceği öngörülüyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler