1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. DSİ proje başvuru iptalinde teminat iadesi için 90 günlük süre

DSİ proje başvuru iptalinde teminat iadesi için 90 günlük süre

DSİ ile su kullanım hakkı anlaşmasını henüz yapmamış olup proje başvurusunu sonlandırmak isteyenlere, teminat iadesi için 90 gün süre tanındı. 

DSİ proje başvuru iptalinde teminat iadesi için 90 günlük süre

Enerji Günlüğü - DSİ ile su kullanım hakkı anlaşmasını henüz yapmamış olup proje başvurusunu sonlandırmak isteyenlere, teminat iadesi için 90 gün süre tanındı. 

Elektrik Piyasasında Üretim Faaliyetinde Bulunmak Üzere Su Kullanım Hakkı Anlaşması İmzalanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Yönetmelik bu konuda daha önce yürürlükte olan aynı başlıklı Yönetmeliği de yürürlükten kaldırdı. 

Yeni Yönetmelik’te; hidroelektrik enerji üretim tesisleri kurulması, işletilmesi ve üretim lisansları için DSİ ile su kullanım hakkı anlaşmasını henüz yapmamış ve proje başvurusunda bulunmuş olan; ancak başvurularını sonlandırmak isteyen lisans sahiplerinin teminatlarının iadesiyle ilgili başvuru süresi 90 gün olarak bildirildi.  

Yönetmelik’in Geçici 1. maddesinde, yeni düzenlemenin yürürlük tarihinden önce su kullanım hakkı anlaşması imzalamamış proje sahibi şirketlerden proje başvurusu sonlandırılmış olanların veya proje başvurusunu sonlandırmak isteyenlerin, Yönetmeliğin yürürlük tarihini takip eden 90 gün içerisinde DSİ’ye başvurmaları halinde, DSİ tarafından başvuru esnasında alınan teminat mektupları iade edileceği bildirildi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler