1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. DSİ`nin ilk GES`i elektrik üretimine başladı

DSİ`nin ilk GES`i elektrik üretimine başladı

Enerji Günlüğü - DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 2 MW'lık ilk güneş enerjisi projesi Adıyaman'da üretime başladı.Orman ve Su İşleri Bakanı...

DSİ`nin ilk GES`i elektrik üretimine başladı

Enerji Günlüğü - DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 2 MW'lık ilk güneş enerjisi projesi Adıyaman'da üretime başladı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptığı yazılı açıklamada, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ilk güneş enerjisi projesi olan Adıyaman'daki 2 MW kurulu gücündeki güneş enerjisi projesinin devreye alındığını bildirdi.

Açıklamada devletin yaptığı en büyük güneş enerjisi projesi olan ve yılda 3.5 milyon kilovatsaat elektrik üretecek projeye 9 milyon lira yatırım yapıldığı ifade edildi.

Adıyaman merkeze bağlı Doyran Köyü sınırlarındaki 38 bin metrekarelik alanda kurulan GES projesinde 8 bin 800 adet güneş enerji paneli kullanıldı.

PROJE ÇİFTÇİYE KATKI SAĞLAYACAK

GES Projesinin ürettiği enerjiyle Samsat Ovası'nda 28 bin dekar arazinin sulanacağını vurgulayan Eroğlu, "Bu proje sulama maliyetlerinin yani elektrik maliyetlerinin düşürülmesine yönelik olan bir projedir. Bunun çiftçimize çok ciddi anlamda katkısı olacak. Sulu tarım ile birlikte verimli topraklardan bol ürün elde edilecek" dedi.

Sulamada kullanılan enerji için çiftçiler yalnızca personel giderleri, bakım ücretleri ve santralin yatırım bedelini ödeyecekler. Enerji fazlalığı olduğu durumlarda da elektrik EÜAŞ'a satılarak geliri DSİ'ye aktarılacak. 

... 

Önceki ve Sonraki Haberler