1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Duke Energy Brezilya'daki HES'lerini satıyor

Duke Energy Brezilya'daki HES'lerini satıyor

Enerji Günlüğü - ABD'nin en büyük enerji şirketi Duke Energy, Brezilya'daki hidroelektrik santrallerini Çinli CTG'ye satıyor.ABD'nin üretim kapasitesi...

Duke Energy Brezilya'daki HES'lerini satıyor

Enerji Günlüğü - ABD'nin en büyük enerji şirketi Duke Energy, Brezilya'daki hidroelektrik santrallerini Çinli CTG'ye satıyor.

ABD'nin üretim kapasitesi açısından en büyük enerji şirketi olan Duke Energy, Brezilya'daki faaliyetlerini China Three Gorges Corp (CTG) adlı temiz enerji şirketine 1,2 milyar Dolar civarında bir bedel karşılığında satmak için anlaştığını duyurdu. 

Açıklamaya göre, satış işlemi iki yada dört ay içinde tamamlanması bekleniyor. Ayrıca şirket Orta ve Güney Amerika'da bulunan diğer varlıklarını da önümüzdeki süreçte satmayı planlıyor. Şirketin Orta ve Güney Amerika'da toplamda 4.400 MW elektrik üretim kapasitesine sahip santralleri mevcut.

Duke Energy'nin Brezilya'da Sao Paulo ve Parana arasında 2.090 MW enerji üretim kapasitesi bulunuyor. Brezilya'da toplam 2.057 MW kapasiteli 8 hidroelektrik santrali ve Sao Paulo Mirim Nehri üzerinde her biri 16.5 MW kapasiteli iki küçük hidroelektrik santrali var. 

Önceki ve Sonraki Haberler