1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Dünya Bankası, Çin’in yeşil projesini onayladı

Dünya Bankası, Çin’in yeşil projesini onayladı

Çin Küresel Çevre Fonu (GEF) tarafından fonlanan Çin’in 26 milyon 909 bin dolar değerindeki ‘Yeşil ve Karbon-Nötr Şehirler Projesi’ne Dünya Bankası onay verdi.

Dünya Bankası, Çin’in yeşil projesini onayladı

Enerji Gülüğü - Dünya Bankası, Çin’in 26 milyon 909 bin dolar değerindeki ‘Yeşil ve Karbon-Nötr Şehirler Projesi’ni onayladı.

Çin Maliye Bakanlığı’ndan verilen bilgilere göre, Dünya Bankası Yönetim Kurulu’nun basitleştirilmiş prosedürü (AOB) kapsamında "Çin-GEF7: Yeşil ve Karbon-Nötr Şehirler Projesi” onaylandı. 26 milyon 909 bin dolar değerindeki projenin tamamını Çin Küresel Çevre Fonu (GEF) finanse edecek.

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre söz konusu proje, biyoçeşitliliğin korunmasını katılımcı şehirlerin kalkınma sürecine entegre etmeyi ve karbon nötrlüğüne ulaşan bir yol oluşturmayı amaçlıyor. Projenin maliyetinin tamamı GEF tarafından verilen hibe ile karşılanacak. 

PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ 5 YIL

Projenin uygulayıcı kurumları Chongqing, Chengdu ve Ningbo kentleri ve Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu’nun yan kuruluşu olan Çin Kentsel Gelişim Merkezi olarak açıklandı. Projenin uygulama süresi de 2022-2027 yılları arasında olacak. 

PROJE ÜÇ BÖLÜMDEN OLUŞUYOR

Söz konusu proje üç bölümden oluşuyor. Bunlar biyolojik çeşitliliğin korunmasını ve karbon nötrlüğünü teşvik etmeye odaklanan kentsel yüksek kaliteli kalkınma çerçevesinin oluşturulması, biyoçeşitlilik ve iklim değişikliği için entegre çözümleri, doğa ve karbon nörtlüğüne yönelik planlama ve yatırımın desteklenmesi bilgi paylaşımı, kapasite geliştirme ve proje yönetiminin desteklenmesi.

Önceki ve Sonraki Haberler