1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Dünya Bankası'ndan Hindistan güneş sektörüne dev destek

Dünya Bankası'ndan Hindistan güneş sektörüne dev destek

Enerji Günlüğü - Dünya Bankası, Hindistan’ın 2022 yılında 100 GW’lık güneş enerjisi hedefine yönelik olarak gerçekleştirilecek çeşitli...

Dünya Bankası'ndan Hindistan güneş sektörüne dev destek

Enerji Günlüğü - Dünya Bankası, Hindistan’ın 2022 yılında 100 GW’lık güneş enerjisi hedefine yönelik olarak gerçekleştirilecek çeşitli projeler için 1 trilyon dolar finans desteği sunacak.

Dünya Bankası, Hindistan'ın yönetimindeki ve dünya çapında güneş enerjisi tüketimini arttırmayı amaçlayan 121 ülkenin oluşturduğu Uluslararası Solar Birliği (ISA) ile bir anlaşma yaptığını açıkladı. Anlaşmaya göre, Hindistan’ın 2022 yılında 100 GW’lık güneş enerjisi hedefine yönelik olarak gerçekleştirilecek çeşitli projeler için 1 trilyon dolarlık destek verilecek. 

Anlaşma ile birlikte ayrıca Dünya bankası, güneş enerjisi kullanımını teşvik etmek amacıyla kurulan ISA'nın mali ortağı oldu. Bu kapsamda güneş enerjisi kullanımını teşvik etmek için global gelişim ağı ve bilgi- finansman kapasitesinin istihdamı sağlanacak.

Uluslararası Solar Birliği (International Solar Alliance-ISA) geçen yıl Aralık ayında Paris'te yapılan COP21 toplantısında kuruldu. Delhi merkezli birliğin temel taşı ise bu yılın Şubat ayında atıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler