1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Dünya Bankası’ndan jeotermale 250 milyon Dolar kredi

Dünya Bankası’ndan jeotermale 250 milyon Dolar kredi

Enerji Günlüğü - Dünya Bankası, jeotermal enerji için 250 milyon dolar kredi sağladı.Hazine'den yapılan açıklamaya göre, Dünya Bankası kaynaklarından,...

Dünya Bankası’ndan jeotermale 250 milyon Dolar kredi

Enerji Günlüğü - Dünya Bankası, jeotermal enerji için 250 milyon dolar kredi sağladı.

Hazine'den yapılan açıklamaya göre, Dünya Bankası kaynaklarından, Hazine Geri Ödeme Garantisi altında Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. ile Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş.'ye "Jeotermal Geliştirme Projesi" için sırasıyla 100 milyon ABD Doları ve 150 milyon ABD Doları tutarlarında krediler sağlandı. 

30 Kasım 2016 tarihinde imzalanan Kredi ve Garanti Anlaşmalarına göre, söz konusu Kredi, adı geçen bankalar tarafından jeotermal enerjinin geliştirilmesi amacıyla kullandırılacak. Krediyle, Türkiye genelinde özel sektör firmalarının jeotermal yatırımlarının finansmanı hedefleniyor.

TSKB Genel Müdürü Suat İnce konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yenilenebilir enerji yatırımlarını desteklemek, TSKB’nin en önemli sürdürülebilirlik öncelikleri arasında yer alıyor. Ülkemizin kurulu yenilenebilir enerji kapasitesinin yüzde 13’ünün Bankamız tarafından finanse edilmiş olması, bu alanda attığımız adımların net bir göstergesi. Dünya Bankası’yla imzaladığımız yeni anlaşmayla yenilenebilir enerji yatırımlarına verdiğimiz desteği güçlendirecek olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Sağlayacağımız bu desteğin ülkemizin jeotermal enerji kapasitesinin artırılması, düşük karbonlu ekonomiye geçişi ve enerjide dışa bağımlılığının azaltılması için fark yaratacak bir adım olduğuna inanıyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler