1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dünya Bankası`ndan TEİAŞ’a yenilenebilir enerji kredisi

Dünya Bankası`ndan TEİAŞ’a yenilenebilir enerji kredisi

Enerji Günlüğü – TEİAŞ, Yenilenebilir Enerji Entegrasyonu Projesi için Dünya Bankası'ndan 300 milyon dolar kredi sağladı. Temiz Teknoloji Fonu'ndan...

Dünya Bankası`ndan TEİAŞ’a yenilenebilir enerji kredisi

Enerji Günlüğü – TEİAŞ, Yenilenebilir Enerji Entegrasyonu Projesi için Dünya Bankası'ndan 300 milyon dolar kredi sağladı. Temiz Teknoloji Fonu'ndan da 50 milyon dolarlık kredi sağlandı. 

Hazine'den yapılan açıklamada, TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan Yenilenebilir Enerji Entegrasyonu Projesi için Hazine Geri Ödeme Garantisi altında Dünya Bankası'ndan 217,6 milyon euro (300 milyon ABD Doları karşılığı) tutarında, Temiz Teknoloji Fonu'ndan ise 50 milyon ABD Doları tutarında olmak üzere toplam 350 milyon ABD Doları tutarında kredi için anlaşmaların bugün imzalandığı belirtildi.

Açıklamada, "Sağlanan finansman, ülkemizin elektrik iletim şebekesinin genişletilmesi, işletilmesi, güçlendirilmesi ve buna bağlı olarak da iletim tesisi yatırımlarına rüzgar enerjisinin de entegre edilmesi ile ENTSO-E Sisteminin (European Network of Transmission System Operators for Electricity) desteklenmesi amacıyla kullanılacaktır" denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler