1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dünya Bankası’ndan TSKB’ye yeşil fon kredisi

Dünya Bankası’ndan TSKB’ye yeşil fon kredisi

TSKB, Dünya Bankası’ndan Türkiye Yeşil Fonu’nun kurulması kapsamında 155 milyon ABD Doları tutarında kredi aldı.

Dünya Bankası’ndan TSKB’ye yeşil fon kredisi

Enerji Günlüğü - Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), “Türkiye Yeşil Fonu” kurulması amacıyla T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı garantörlüğünde Dünya Bankası’ndan 155 milyon tutarında “Yeşil Finans Projesi” kredi sağladığını duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre kredi, Hazine ve Maliye Bakanlığı garantisi ile Türkiye’de Yeşil ve Yeşil Dönüşüm Sürecindeki Firmalara sermaye yatırımı sağlanması ve finansal sektörün çeşitlendirilmesi amacıyla temin edildi.

Türkiye Yeşil Fonu’nun, 155 milyon dolar tutarındaki Dünya Bankası kredisinin yanı sıra 100 milyon dolarlık kısmı fon seviyesinde, 150 milyon dolarlık kısmı da firma seviyesinde olmak üzere toplamda 405 milyon dolar özkaynak tutarına ulaşması hedefleniyor.

Türkiye Yeşil Fonu’nun Türkiye’nin Ulusal Katkı Beyanı kapsamındaki hedeflerine önemli katkı sağlaması bekleniyor. Türkiye’deki mevcut finansman açığının karşılanmasında kamunun yanı sıra özel sektörün katkısını da harekete geçirecek proje kapsamında faydalanıcı firmalara özkaynak yatırımları ile dengeli bir borçluluk seviyesi ve stratejik büyüme olanağı sağlanıyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler