1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dünya Bankası’ndan Tunus’a kredi

Dünya Bankası’ndan Tunus’a kredi

Enerji Günlüğü - Dünya Bankası, Tunus’a enerji güvenliğinin artırılması projelerinin de içinde olduğu bir dizi reformu gerçekleştirebilmesi için...

Dünya Bankası’ndan Tunus’a kredi

Enerji Günlüğü - Dünya Bankası, Tunus’a enerji güvenliğinin artırılması projelerinin de içinde olduğu bir dizi reformu gerçekleştirebilmesi için 630 milyon dolar kredi verdi.

Dünya Bankası ile Tunus arasında toplam 630 milyon dolarlık 2 adet kredi anlaşması imzalandı. Anlaşma Tunus Yatırım Kalkınma ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Zied Lahdari ile Dünya Bankası Orta Doğu ve Kuzey Afrika Mağrip ve Malta Departmanı Müdürü Marie Françoise Marie-Nelly tarafından imzalandı. 

500 ve 130 milyon Dolar tutarlarında toplam 630 milyon Dolar’lık iki projenin finansmanı için imzalanan kredinin özel yatırımların teşviki, KOBİ'lerin desteklenmesi, enerji güvenliğinin arttırılması ve kentsel gelişimin güçlendirilmesi gibi önemli reformların gerçekleştirilmesinde kullanılacağı kaydedildi. 

500 milyon dolar tutarındaki kredinin bir kısmı enerji sektörünün performansını artırarak daha sürdürülebilir ve yeşil bir enerji sektörü oluşturmak için kullanılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler