1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dünya devi şirketlerde trend: yenilenebilir enerji

Dünya devi şirketlerde trend: yenilenebilir enerji

Amerikalı büyük şirketler, kendi enerjisini yenilenebilir kaynaklarla üretiyor ya da bu yönde planlar yapıyor. Finans devi Goldman Sachs da kervana katıldı. 

Dünya devi şirketlerde trend: yenilenebilir enerji

Enerji Günlüğü - Amerikalı büyük şirketler, kendi enerjisini yenilenebilir kaynaklarla üretiyor ya da bu yönde planlar yapıyor. Finans devi Goldman Sachs da kervana katıldı. 

ABD’de Demokrat Parti’nin Başkan adayı Joe Biden’ın yenilenebilir enerjiye dair açıkladığı enerji planı, sektöre yönelik yatırımların artması yönünde beklentiler oluşturdu. Küresel finans şirketi Goldman Sachs da yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapma kararı aldı. 

Goldman Sachs Başkanı Katie Koch, ABD Başkanlık seçimini Donald Trump'ın ya da Joe Biden’ın kazanmasının, yenilenebilir enerjinin Birleşik Devletler’deki geleceği açısından fark yaratmayacağını söyledi. Koch, yenilenebilir enerjiye yatırım yapan küresel firmaların, seçimlerle ölçülemeyecek şekilde, çok uzun vadeli planları olduğunu belirtti. 

APPLE VE GOOGLE ÖNCÜLÜK ETTİ

Katie Koch, “FAAMNG (Facebook, Apple, Amazon, Microsoft, Netflix ve Google)’in piyasa değeri, Tokyo Borsası’nda işlem gören bütün Japon şirketlerinin toplam değerinden daha fazla. Bu aktörlerin enerjinin geleceğine dair öngörüleri ve atacakları adımlar enerji sektörünün ve yenilenebilir enerjinin geleceği için hayati önemdedir” dedi. 

Apple ve Google bütün elektrik ihtiyaçlarını halihazırda yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılıyorlar. Facebook 2020 sonuna kadar bütün elektrik ihtiyacının %100’ünü yenilenebilir kaynaklardan karşılamayı planlıyor. Amazon, 2019’da bütün enerji ihtiyacının %42’sini yenilenebilir kaynaklardan karşılıyordu ve şirket geçtiğimiz yıl bu oranın 2025’ten önce %100’e çıkacağını açıklamıştı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler