1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Dünya Ekonomik Forumu Davos'tan taşınıyor

Dünya Ekonomik Forumu Davos'tan taşınıyor

Her yıl İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu (WEF) yıllık toplantısı önümüzdeki yıl İsviçre'nin Lucerne-Bürgenstock kentinde yapılacak.

Dünya Ekonomik Forumu Davos'tan taşınıyor

Enerji Günlüğü - Her yıl İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu (WEF) yıllık toplantısı önümüzdeki yıl İsviçre'nin Lucerne-Bürgenstock kentinde yapılacak.

Dünya Ekonomik Forumu (WEF), 2021 yılı yıllık toplantısının yerini ve tarihini değiştirdiğini açıkladı. Açıklamaya göre, her yıl Ocak sonunda Davos kayak merkezinin geleneksel mekanında yapılan Forum, Covid-19 pandemisi nedeniyle önümüzdeki yıl 18-21 Mayıs tarihleri ​​arasında İsviçre'nin Lucerne-Bürgenstock kentinde yapılacak. 

"Büyük Sıfırlama" teması etrafında hem yüz yüze hem de dijital unsurları birleştirecek olan toplantı, dünyanın en acil sorunlarının çözümlerine odaklanacak.

Ayrıca 2021 Yıllık Toplantısı’ndan önce, 25 Ocak 2021 haftasında WEF tarafından dijital olarak yüksek düzeyli 'Davos Diyalogları' düzenlenecek.

WEF DEĞİŞİKLİĞİ HAZİRAN AYINDA DUYURMUŞTU

Haziran ayının başlarında, WEF, dünyanın dört bir yanından liderleri yüz yüze ve "Büyük Sıfırlama" temalı sanal diyaloglar için bir araya getirerek bir sonraki yıllık toplantısı için yeni bir ikiz zirve formatını benimseyeceğini açıklamıştı. 21-24 Ocak 2020 tarihleri ​​arasında düzenlenen 50. WEF Yıllık Toplantısı, koronavirüs pandemisinin neredeyse tüm dünyayı durma noktasına getirmesinden önceki son yüksek profilli toplantılardan biriydi.

Dünya Ekonomik Forumu'na her yıl 2 binden fazla devlet ve hükümet başkanı, ekonominin önde gelen isimleri ve bilim insanları katılıyor. Davos zirvesi olarak da adlandırılan etkinlikte ekonomi ve siyasetin gündemini belirleyen konulara ağırlık veriliyor. Forum 1971 yılında Cenevre Üniversitesi'nde işletme profesörü olan Klaus Schwab tarafından kuruldu.

Önceki ve Sonraki Haberler