1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dünya Enerji Formu`nda Sürdürülebilir Enerji Belgesi imzalandı

Dünya Enerji Formu`nda Sürdürülebilir Enerji Belgesi imzalandı

Enerji Günlüğü - BAE Resmi Haber Ajansı WAM'dan yapılan açıklamalara göre, Dubai Enerji Forumu başlangıcında Dubai Emiri Şeyh Maktum ve diğer katılımcıların...

Dünya Enerji Formu`nda Sürdürülebilir Enerji Belgesi imzalandı

Enerji Günlüğü - BAE Resmi Haber Ajansı WAM'dan yapılan açıklamalara göre, Dubai Enerji Forumu başlangıcında Dubai Emiri Şeyh Maktum ve diğer katılımcıların forumda alınacak kararları uygulayacağına dair BM Sürdürülebilir Enerji Belgesi'ni imzaladığı belirtildi.
Dubai'de düzenlenen ''Dünya Enerji Forumu'' güvenli ve sürdürülebilir enerji sağlanması, güneş, rüzgar, elektrik enerjisi, nükleer enerji, kömür, biyoyakıt enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi gibi sosyal ve ekonomik kalkınma kategorisinde değerlendirilen konular görüşülecek.
Dubai Enerji Forumu açılış panelinde konuşan Dubai Emiri Şeyh Maktum, dünyada 1.5 milyar kişinin elektrik enerjisinden mahrum kaldığını, gelişmiş ve az gelişmiş ülkeler arasında işbirliği yapılarak, bunu engelleyeceklerini açıkladı.
Dubai Emiri Şeyh Maktum, BAE'nin petrolün çok bulunduğu ülkelerden olduğunu, buna rağmen sürdürülebilir enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve iklim değişikliğinin önüne geçilmesi konularında çalıştıklarını belirtti.
Dünya Enerji Formu'na , Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı Wu Hongbo, Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ahmed Bin Huli, çeşitli ülkelerden devlet başkanları, başbakanlar, bakanlar, üst düzey iş adamları ve enerji uzmanlarının da bulunduğu 2500 kişi katılıyor.
Forum, 24 Ekim'e kadar devam edecek.

Önceki ve Sonraki Haberler