1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dünya liderlerinden yenilenebilire 400 milyar dolar yatırım sözü

Dünya liderlerinden yenilenebilire 400 milyar dolar yatırım sözü

Bir grup hükümet ve özel sektör iklim değişikliğini durdurmak için 400 milyar dolardan fazla finansman ve yatırım taahhüdünde bulundu.

Dünya liderlerinden yenilenebilire 400 milyar dolar yatırım sözü

Enerji Günlüğü - Bir grup hükümet ve özel sektör iklim değişikliğini durdurmak için 400 milyar dolardan fazla finansman ve yatırım taahhüdünde bulundu.

Birlieşmiş Milletler (BM), yenilenebilir enerji kaynaklarının artırılması için hükümetlerin ve özel sektörün 400 milyar dolardan fazla finansman ve yatırım taahhüdünde bulunduğunu açıkladı. Hükümetler ve özel sektör ayrıca gelişmekte olan ülkelerde elektriğe erişimi önemli ölçüde genişletme sözü verdiler. 

BM, 35’ten fazla ülke ve TotalEnergies, Schneider Electric ve Google gibi şirketlerin de yeni enerji taahhütlerinde bulunduğunu bildirdi. Taahhütler gelişmekte olan ülkelerde kaynaklara erişim ve enerji verimliliği alanında yapılacak projeleri kapsıyor.

YENİLENEBİLİR KAYNAKLARIN İKİ KATINA ÇIKARILMASI ÇAĞRISI

Enerji Zirvesi'nde konuşan BM Genel Sekreteri António Guterres, iklim krizini önlemek ve küresel enerji yoksulluğunu gidermek için yenilenebilir enerji kaynaklarının iki katına çıkarılması çağrısı yaptı. Guterres ayrıca yaklaşık 760 milyon kişinin elektriğe erişiminin olmadığını ve enerji kaynaklı emisyonların toplam sera gazı emisyonlarının yaklaşık %75'ini oluşturduğunu belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler