1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Dünya LPG üreticileri e-LPG Haftası’nda bir araya gelecek

Dünya LPG üreticileri e-LPG Haftası’nda bir araya gelecek

LPG sektörünü bir araya getiren ‘e-LPG Haftası’nın bu yıl 2-6 Kasım 2020 tarihleri arasında sanal ortamda düzenlenecek.

Dünya LPG üreticileri e-LPG Haftası’nda bir araya gelecek

Enerji Günlüğü - LPG sektörünü bir araya getiren ‘e-LPG Haftası’nın bu yıl 2-6 Kasım 2020 tarihleri arasında sanal ortamda düzenlenecek.

Dünya LPG Birliği (WLPGA), LPG sektörünü bir araya getiren, LPG’nin tüm değer zincirine odaklanan ‘e-LPG Haftası’nın bu yıl 2-6 Kasım 2020 tarihleri arasında sanal ortamda düzenleneceğini açıkladı. En ileri yapay zeka teknolojisiyle dijital platformda interaktif olarak gerçekleşecek etkinlik, networking deneyimini geliştirip uzun ömürlü ilişkiler kurulmasını mümkün kılarken, üst düzey oturumların kaydedilecek olması delegelerin anketlere, soru-cevap oturumlarına ve sohbet panellerine katılabilmesini sağlayacak.

ENOC Group’un ev sahipliğindeki e-LPG Haftasında; COVID-19 sonrası dünyada gelişen küresel otogaz pazarları, enerji talebi yoğun olan sektörlerde daha yüksek karbon alternatifleri yerine LPG kullanımına yönelik fırsatlar, dijital inovasyon ve çeşitlilik, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden özellikle de yoksulluk, açlık, sağlık, iklim değişikliği, toplumsal cinsiyet eşitliği ve enerjiye erişim başlıklarında belirtilen hedeflere ulaşmak için LPG kullanımında inovasyon ve gelişmeler dahil olmak üzere pek çok sektörel fırsat ve zorluk ele alınacak.

e-LPG Haftası’na, WLPGA CEO’su ve Genel Müdürü James Rockall, Dünya LPG Birliği (WLPGA) Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Tezel, Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) İcra Direktörü Fatih Birol ve Clean Cooking Alliance (Temiz Pişirme İttifakı) CEO’su Dymphna van der Lans, ENOC Group CEO’su Ekselansları Saif Humaid Al Falasi gibi sektör liderleriyle LPG ve enerji konusunda dünya çapında söz sahibi isimler katılacak.

Hafta boyunca özel canlı oturumlar, interaktif sanal ağırlama süitleri ve bilgi alışverişi toplantıları gibi çok sayıda oturumun düzenleneceği, ‘Enerjiye Hayat Vermek’ temalı e-LPG Haftası’nda LPG şirketlerinin tanıtım sunumları da yapılacak.

ETKİNLİK TÜRKİYE AÇISINDAN DA ÖNEMLİ

Sektörün önde gelen bölgesel ve uluslararası oyuncularıyla kamu otoritesini bir araya getiren LPG Haftası’nın, sadece LPG şirketleri için değil Türkiye açısından da önemli olduğunu dile getiren Dünya LPG Birliği (WLPGA) Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Tezel, “İklim değişikliğinin etkilerinin her geçen gün daha yoğun hissedildiği günümüzde LPG, doğa dostu enerji kaynağı olarak ülkemiz açısından da büyük önem taşıyor. LPG Haftası’nda büyük oyuncularla birlikte yer almak bizler için son derece önemli. Sanal ortamda gerçekleşecek olan bu zirvede, çok daha geniş bir katılım gerçekleşeceğine inanıyorum. LPG alanında söz sahibi olan katılımcılar, değerlendirilme ve yorumlarıyla; temiz, ekonomik ve alternatif enerji üretimi yapan sektörümüze büyük katkı sağlayacak” ifadesini kullandı.

LPG ÇOK ÖNEMLİ BİR ALTERNATİF

Türkiye LPG pazarının, özel kanunuyla, dünyanın otogaz tüketiminde birinci pazarı olması sebebiyle önemi, büyüklüğü ve özgün yapısıyla dünyada örnek pazarlardan biri olduğunu belirten Türkiye LPG Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Aratay, “Artan enerji ihtiyacının karşılanması, kaynak çeşitliliği ve güvenliği için LPG çok önemli bir alternatiftir. Sürdürülebilirlik politikaları kapsamında ve ‘0’ emisyon hedefi doğrultusunda LPG, doğa dostu temiz bir enerji kaynağı olarak çok önemli bir geçiş yakıtıdır. Dünya LPG Birliği’nin düzenlediği e-LPG Haftası, hem ulusal hem de küresel bazdaki sorunlara ilişkin çözümlerin ve fırsatların konuşulacağı sektörümüz açısından çok önemli bir platform olacaktır” şeklinde konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler