1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dünya reklam pazarının zirvesinde Türk yönetici: Ahmet Pura

Dünya reklam pazarının zirvesinde Türk yönetici: Ahmet Pura

Enerji Günlüğü – Dünya Reklamverenler Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliğine, Türkiye’den Reklamverenler Derneği Başkanı Ahmet Pura seçildi.  Bu...

Dünya reklam pazarının zirvesinde Türk yönetici: Ahmet Pura

Enerji Günlüğü – Dünya Reklamverenler Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliğine, Türkiye’den Reklamverenler Derneği Başkanı Ahmet Pura seçildi.  

Bu sene Lizbon’da toplanan Dünya Reklamverenler Federasyonu (WFA) Genel Kurulu; Yönetim Kurulu’na Türkiye’den Ahmet Pura seçildi. Bu görevi 7. kez üstlenen Ahmet Pura, dünya pazarlama sektörünün %90’ının temsil eden WFA’da Türkiye’yi 7. kez temsil etmenin gurur verici olduğunu kaydetti. 

Dünyada reklam yatırımlarının yaklaşık tutarı 900 milyar dolar. WFA, bu tutarın yaklaşık %90’ını temsil ediyor. Türkiye’de, Reklamverenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olan Ahmet Pura, üstlendiği görevle ilgili şöyle konuştu, “Ülkemizin reklam sektörünün global ölçekteki en büyük kuruluşu olan bu önemli bir platformda yer alması ve bunu 7 dönemdir sürdürmesi sektörümüz, derneğimiz ve ülkemiz adına gurur verici. Dünyadaki pazarlama iletişimi ve reklam alanındaki tartışmaları, gelişmeleri takip etmek, bu konularda söz sahibi olmak ülkemizdeki reklam yatırımlarının artması ve sektörün gelişmesi için büyük bir fırsat sunuyor. WFA, dünya genelindeki pazarlama iletişimi faaliyetlerinin etkili ve sorumlu bir şekilde yürütülmesini amaçlıyor. Kamu ilişkileri ve pazarlama olmak üzere iki ana konuda faaliyet gösterirken önemli küresel sorunların çözümüne de katkı sağlıyor”. 

TÜRKİYE’NİN WFA YÖNETİMİNDE TEMSİLİ ÇOK ÖNEMLİ

Türkiye’nin WFA yönetiminde temsil edilmesinin de çopk önemli olduğunu anlatan Ahmet Pura sözlerini şöyle tamamladı, “Federasyon ayrıca üyelerine daha etkin pazarlama stratejisi belirlemeleri için destek olurken yapılan yeni yasal düzenlemelerde sektörün haklarını korumaya yönelik çalışmalar da gerçekleştiriyor. Reklamverenler Derneği’nin Türkiye’yi temsilen WFA’da yer alması gerçekten çok önemli. Türkiye’nin bu global arenada bulunması hem reklam sektörüne hem de ekonomimize pozitif katkı sağlıyor”. 

Önceki ve Sonraki Haberler