1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Dünya Su Günü: 2025'de 3 milyar insan su kıtlığı çekecek

Dünya Su Günü: 2025'de 3 milyar insan su kıtlığı çekecek

Enerji Günlüğü - Dünya genelinde bugün Su Günü olarak kabul edilirken, su kıtlığı çeken dünya nüfusunun 1.3 milyardan 2025 yılında 3 milyara çıkacağı...

Dünya Su Günü: 2025'de 3 milyar insan su kıtlığı çekecek

Enerji Günlüğü - Dünya genelinde bugün Su Günü olarak kabul edilirken, su kıtlığı çeken dünya nüfusunun 1.3 milyardan 2025 yılında 3 milyara çıkacağı tahmin ediliyor.

Birleşmiş Milletler, dünyada suyun giderek artan önemi ve var olan su kaynaklarının doğru kullanılması gerekliliğinden dolayı her yıl 22 Mart günü “Dünya Su Günü” olarak kutlanmasını kararlaştırdı. Ancak dünyada su ile ilgili beklentiler çok iç açıcı değil. Su kıtlığı çeken dünya nüfusunun önümüzdeki on yıl içinde büyük bir artış kaydedeceği ve 1.2 milyardan 2025 yılında 3 milyara ulaşacağı tahmin ediliyor. 

BM tarfından teması "Suyu neden harcayalım?" olarak belirlenen 2017 Dünya Su Günü etkinlikleriyle, Sürdürülebilir Gelişim Hedefleri kapsamında herkesin 2030 itibarıyla temiz suya erişiminin olması amaçlanıyor.

ELEKTRİK ÜRETİMİ İÇİN DE SU GEREKİYOR

Dünya Bankası verilerine göre, günümüzde 1.3 milyar insan elektriğe ulaşamıyor. Elektrik üretimi için de su gerekiyor. 

663 milyon insanın ise temiz içme suyuna erişimi yok. Üstelik bu daha da kötü bir hal alacak: suya olan talep ve arzda 2030'a kadar yüzde 40'lık bir fark ortaya çıkacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler