1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Dünya Tasarruf Günü, ısı yalıtımını yeniden hatırlattı!

Dünya Tasarruf Günü, ısı yalıtımını yeniden hatırlattı!

Enerji Günlüğü - Daha yaşanabilir bir dünya için tasarrufun önemini vurgulamak amacıyla kutlanan 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü, enerji tasarrufu için...

Dünya Tasarruf Günü, ısı yalıtımını yeniden hatırlattı!

Enerji Günlüğü - Daha yaşanabilir bir dünya için tasarrufun önemini vurgulamak amacıyla kutlanan 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü, enerji tasarrufu için yapılabilecekleri bir kez daha gündeme taşıyor. Isı yalıtımı ise bireylerin bu konuda yapabileceklerinin en başında gösteriliyor.
Mevcut bina stokuna göre yapılan hesaplamlar, binalarda kullanılan enerjinin kimine göre yüzde 60-65, kimine göre yüzde 70-80 gibi büyük bir kısmının ısınma ve soğutma amaçlı harcandığını ortaya koyuyor.
31 Ekim Dünya Tasarruf Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Dow Bina Çözümleri Yapı Ürünleri Satış Müdürü Gökhun Kurt, ısı yalıtımıyla binalardaki enerji kullanımını yüzde 50 düşürmenin mümkün olduğu görüşünde. Bilinçsiz kullanım yüzünden enerji kaynaklarının hızla tükendiğine işaret eden Kurt, "Oysa" diyor, "Dünyanın sahip olduğu kaynaklar sınırsız ve kolay ulaşılabilir değil. Enerji kaynaklarının hızla tükenmesiyle birlikte tüm dünya enerji tasarrufu için neler yapılabileceğini konuşmaya başladı. Bu konuda bireyler olarak bizlere de büyük görevler düşüyor. Bunların başında da binalarımıza ısı yalıtımı yaptırmak geliyor."
Uluslararası standartlara uygun, CE belgesine sahip, garantili ürünlerle yaptırılacak ısı yalıtımı sayesinde binalarda ortalama yüzde 50 enerji tasarrufu sağlanabileceğini vurgulayan Kurt şunları ekledi: "Binalarda kullanılan enerjinin büyük bir kısmının ısınma ve soğutma amaçlı harcandığı düşünüldüğünde bu tasarrufun hiç de küçümsenmeyecek boyutlarda olduğu daha net görülüyor. Isı yalıtımı yaptırarak dünyanın geleceği için önemli bir adım atarken aynı zamanda kendi bütçenizi de koruyabiliyorsunuz. Artan zamlarla birlikte iyice kabaran elektrik ve doğalgaz faturalarınız ısı yalıtımı sayesinde yüzde 50 oranında azalabilir."

SAĞLIK İÇİN DE ÖNEMLİ
Isı yalıtımının günümüzde artık lüks değil bir zorunluluk olduğuna dikkat çeken Gökhun Kurt şunları da söyledi: "Daha temiz bir dünya, daha konforlu ve ekonomik bir yaşam için var olan ve yeni yapılan tüm binalarda ısı yalıtımı uygulaması hayati önem taşıyor. Doğru ürünlerle yapılan ısı yalıtımı bina ömrü boyunca bizi nem, küf, korozyon gibi olumsuz dış etkenlerden de koruyor."

Önceki ve Sonraki Haberler