1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dünyada elektrikli araç sayısı 2 milyona ulaştı

Dünyada elektrikli araç sayısı 2 milyona ulaştı

Enerji Günlüğü – Dünyada trafiğe çıkan elektrikli araç sayısı 2016 yılında 2 milyona ulaşarak yeni bir rekor kırdı. Uluslararası Enerji Ajansı...

Dünyada elektrikli araç sayısı 2 milyona ulaştı

Enerji Günlüğü – Dünyada trafiğe çıkan elektrikli araç sayısı 2016 yılında 2 milyona ulaşarak yeni bir rekor kırdı. 

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) tarafından yayınlanan Global Elektrikli Araç Görünüm Raporu'nun son versiyonuna göre, dünya genelinde elektrikli araç sayısı geçen yıl rekor düzeyinde artarak 2 milyona ulaştı. 

LİDERLİK ÇİN'DE 

Dünya elektrikli araç pazarının yüzde 90'ını Çin, Avrupa ve ABD oluşturuyor. Elektrikli araç pazarının en büyüğü geçen yıl elektrikli araç satışlarının yüzde 40'ının gerçekleştiği Çin oldu. Ulaşımda elektrik kullanımında da yine Çin dünya liderliğini elinde tutuyor. Çin'de 200 milyondan fazla iki tekerlekli elektrikli araç ve 300 binden fazla elektrikli otobüs bulunuyor. 

Elektrikli araçlar geçen yıl toplam araçların sadece yüzde 0.2'sini oluşturdu. İklim mücadelesi çerçevesinde belirlenen atmosfer sıcaklığını 2 derece ile sınırlandırma hedefine ulaşılması için 2040 yılında dünya genelinde elektrikli araç sayısının 600 milyon olması gerekiyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler