1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Dünyada nükleer santral yayılıyor

Dünyada nükleer santral yayılıyor

Enerji Günlüğü - Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK), 29 ülkenin ilk defa nükleer enerji programı geliştirmekte olduğunu açıkladı.Bağımsız...

Dünyada nükleer santral yayılıyor

Enerji Günlüğü - Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK), 29 ülkenin ilk defa nükleer enerji programı geliştirmekte olduğunu açıkladı.

Bağımsız uzmanlarca hazırlanan 2013 Dünya Nükleer Endüstri Durumu Raporu’nda, söz konusu 29 ülke arasında ilk kez nükleer santral siparişi veren Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Belarus’la birlikte bu konuda çalışmalarını sürdüren ve 2030 yılından önce üretime geçmeyi hedefleyen Suudi Arabistan, Ürdün,  Bangladeş, Vietnam, Litvanya ve Polonya’nın da bulunduğu kaydediliyor.

427 nükleer santral

Raporda dünyadaki aktif nükleer santral sayısının Haziran 2013’ün sonunda toplam olarak 427 adet olduğu açıklandı.

Türkiye'deki nükleer santral projeleri

Akkuyu ve Sinop Nükleer Santral, Türkiye'deki nükleer santral projelerinden. Bunlardan Akkuyu Nükleer Santral projesi için,12 Mayıs 2010 tarihinde “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Rusya Federasyonu Hükümeti Arasında Türkiye Cumhuriyeti’nde Akkuyu Sahası’nda Bir Nükleer Güç Santralinin (NGS) Tesisine ve İşletimine Dair İşbirliğine İlişkin Anlaşma” imzalanmıştı. Akkuyu'da ilk ünitenin 2019 yılında elektrik üretmeye başlaması planlanıyor.

Sinop Nükleer Santral Projesi için de,  3 Mayıs 2013 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Japonya Hükümeti arasında Sinop’ta NGS tesisine ve işletimine dair anlaşma imzalanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler