1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dünyanın en büyük dalga enerjisi projesi

Dünyanın en büyük dalga enerjisi projesi

Enerji Günlüğü – Avustralya açıklarında 62.5 MW’lık dünyanın en büyük dalga enerjisi projesi hayata geçiriliyor.Askeri ve sivil hava araçları...

Dünyanın en büyük dalga enerjisi projesi

Enerji Günlüğü – Avustralya açıklarında 62.5 MW’lık dünyanın en büyük dalga enerjisi projesi hayata geçiriliyor.

Askeri ve sivil hava araçları ve yüksek teknoloji ürünleriyle tanınan Lockheed Martin, Avustralya açıklarında kurulacak 65.5megavat dalga enerji tarlası projesine imza attı.

OPT’nin özel amaçlı şirketi OPT Australasia Pty Ltd. tarafından kurulan Victorian Wave Partners Ltd. ile ortak olduğu projede Lockheed Martin, "PowerBuoy" adı verilen dalga enerjisinden güç üreten istasyonların mühendislik ve teknoloji entegrasyon işlerini üstlenerek verimliliği arttırmak için mesai yapacak.

TESİSİN AVANTAJLARI

Bir dizi ilerleme sonrası 2012 yılında OPT’nin kurumsal ölçekte geliştirdiği dalga enerjisi üretim tesisi bazı avantajlara sahip. Öncelikle dalgalara göre dönebilen tesis böylece her bir dalgadan elektrik üretebiliyor. Ayrıca su yüzeyinden sadece 30 feet yükselen tesis estetik açıdan yüzer rüzgar türbinlerine göre daha avantajlılar.

FARKLI ALTERNATİF ENERJİ PROJELERİ

Amerika ve İskoçya'da daha küçük modelleri bulunan dalga enerji güç istasyonlarının tam ticari hale gelmesi ve farklı ihtiyaçlara cevap verebilmesi için çözümler üreten Lockheed geçtiğimiz günlerde Concord Blue Energy ile iş ortaklığı kurmuştu. Yüksek teknoloji ile hazırlanan atıktan enerji üretimi projesini küresel pazarda ticari ürün haline getirmeye çalışan Lockheed Martin adını önümüzdeki yıllarda daha birçok alternatif enerji projesinde duyabiliriz.

Önceki ve Sonraki Haberler