1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dünyanın en büyük elektrikli aracı geliştirildi

Dünyanın en büyük elektrikli aracı geliştirildi

Enerji Günlüğü - İsveçli şirketler, 45 ton ağırlığında ve 700 kWh'lık elektrik depolama kapasitesine sahip dünyanın en büyük elektrikli aracı olan...

Dünyanın en büyük elektrikli aracı geliştirildi

Enerji Günlüğü - İsveçli şirketler, 45 ton ağırlığında ve 700 kWh'lık elektrik depolama kapasitesine sahip dünyanın en büyük elektrikli aracı olan damperli kamyon geliştirdiler.

İnşa endüstrisinde de yeşil çözümler ortaya çıkmaya başladı. İsveçli şirketlerinden oluşan topluluk, dünyanın en büyük elektrikli aracını geliştirdi. Elektrikli damper, 45 ton ağırlığında ve 700 kWh'lık elektrik depolama kapasitesi var. Bu da Tesla S model elektrikli aracın depolama kapasitesinin sekiz katı büyüklüğünde. 

Elektrikli damper, benzinli Komatsu HD 605-7 damperli kamyonun benzinli motorunun yerine bataryalar yerleştirilerek oluşturuldu.

Ciments Vigier SA, Lithium Storage GmbH, Kuhn Group ve Empa şirketleri tarafından geliştirilen elektrikli damper çalıştığı çimento alanında yokuş aşağı giderken elektrik motoru, bir jeneratör görevi görüyor ve pil takımını şarj ediyor. Yokuşta ise bu üretilen elektrik kullanılıyor. Hatta herşey planlandığı gibi giderse aracın ihtiyacından fazla elektrik üreteceği ve fazla elektriğin de şebekeye satılabileceği ifade ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler